Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff diep beschaamd: "Als Verstappen zo'n klasse apart is, mag je niet tevreden zijn"

Na een sterk weekend in Hongarije leek Mercedes in België weer even terug bij af. In de race ging het toch weer wat beter, maar volgens Toto Wolff was het duidelijk niet goed genoeg en is er geen enkele reden om tevreden te zijn met de getoonde pace.

Na een diep teleurstellende kwalificatie tijdens het Grand Prix-weekend in België had Mercedes op zondag wel een goede pace te pakken. George Russell wist zijn achtste startplek om te zetten in de vierde plaats, terwijl Lewis Hamilton na een touche met Fernando Alonso uitviel in de eerste ronde. De pace van Russell was echter bij lange na niet zo goed als die van Max Verstappen, tot onvrede van teambaas Toto Wolff, die gevraagd wordt of hij tevreden was met de ommekeer van Mercedes op zondag ten opzichte van zaterdag. "Ik denk niet dat we tevreden kunnen zijn als je ziet dat Verstappen zo'n klasse apart is. We moeten echt gaan ontdekken hoe we onze auto kunnen verbeteren, want het gat is gewoon te groot", zo zucht hij voor de camera van het Britse Sky Sports .

Koppen bij elkaar

Dat het dit seizoen geen titel wordt voor Mercedes, dat lijkt duidelijk. Toch zijn er nog acht races te gaan en moet er naar een oplossing worden gezocht voor de achterstand op Red Bull en in mindere mate Ferrari. Zeker met het oog op het nieuwe Formule 1-seizoen, benadrukt Wolff. "Het is gewoon de realiteit dat de auto lastig te besturen is. Dat moeten we accepteren. We moeten accepteren dat de auto simpelweg lastig is en niet de pace heeft over een enkele ronde. We moeten onszelf uit die situatie weten te krijgen." "De komende dagen gaan we de koppen bij elkaar steken en onze focus verleggen naar de volgende races, maar ook naar het volgende seizoen."

Wolff blijft hopen

Het doel van Mercedes is en blijft om dit jaar te winnen. Opgeven zal het team in ieder geval niet, benadrukt de Oostenrijkse teambaas, die hoopt dat het de komende races beter zal gaan. "Het was duidelijk geen geweldig weekend van ons, het hele weekend lang. Hopelijk zijn we meer competitief op een circuit dat beter bij ons past." "We moeten echter 'niet te veel tussen depressie en manie' in gaan zitten. Deze zondag hebben we genoeg reden om depressief te zijn, maar drie weken geleden in Hongarije dachten we dat we de race zouden gaan winnen. We zullen dus nooit opgeven! De spirit in het team is er nog steeds", aldus Wolff.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'