Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Toto Wolff

Wolff doet oproep aan FIA: "Neem rijgedrag Verstappen onder de loep"

Mercedes-teambaas Toto Wolff hoopt dat de FIA nog eens goed zal kijken naar de acties van Verstappen ten tijde van de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen en Lewis Hamilton hadden het met elkaar aan de stok tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Er was veel om na afloop over na te praten en de winnende teambaas, Toto Wolff, deed dat maar al te graag. Hij begint met het meest besproken incident, waarbij Hamilton achterop de wagen van Verstappen reed.

Hij wil er niet te veel over kwijt en wijst vooral naar het algehele plaatje, waarbij hij vond dat Verstappen over de schreef ging. "Ik ben bevooroordeeld en ik zit nog vol emoties. Het is dan ook lastig om te oordelen. De data zal het aantonen."

"Enkele van de andere incidenten voelden echter een beetje aan als Brazilië, maar dan kleinschaliger. Er zal naar worden gekeken en ik ben er zeker van dat de juiste beslissingen zullen worden gemaakt", vertelt hij aan RacingNews365 en andere aanwezige media.

Wolff vond dat Verstappen over de schreef ging

Als er verder wordt gevraagd naar het rijgedrag van Verstappen, denkt Wolff dat de Nederlander te ver is gegaan op bepaalde momenten. Zelf zal Mercedes geen extra actie ondernemen, meent hij, al hoopt hij wel dat de FIA er nog eens goed naar gaat kijken.

"Ik denk niet dat we naar de stewards zullen stappen, maar het racen moet echt eens goed onder de loep worden genomen. Het is hard, heel hard en misschien wel over de lijn."

"Het was heel hard, echt heel hard racen van Max", vervolgt hij. "Ik kan me voorstellen dat hij voor zijn eerste titel strijdt en er was ook veel verwarring tijdens de race. Er waren echter heel veel momenten waarop ik vond dat hij over de schreef ging", aldus de leidsman van Mercedes.

Strijd Verstappen en Hamilton gaat nog verder ontsporen

Wat een bizar raceweekend in Saoedi-Arabië. Van een crash van Max in de kwalificatie, tot drie starts en twee straffen in de race voor Verstappen, die verloor van Hamilton. In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de knotsgekke race in Jeddah en blikken we vooruit op de seizoensfinale, die wel eens volledig kan gaan ontsporen...

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

175 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche