Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff doet oproep aan FIA: "Neem rijgedrag Verstappen onder de loep"

Mercedes-teambaas Toto Wolff hoopt dat de FIA nog eens goed zal kijken naar de acties van Verstappen ten tijde van de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Max Verstappen en Lewis Hamilton hadden het met elkaar aan de stok tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Er was veel om na afloop over na te praten en de winnende teambaas, Toto Wolff, deed dat maar al te graag. Hij begint met het meest besproken incident, waarbij Hamilton achterop de wagen van Verstappen reed. Hij wil er niet te veel over kwijt en wijst vooral naar het algehele plaatje, waarbij hij vond dat Verstappen over de schreef ging. "Ik ben bevooroordeeld en ik zit nog vol emoties. Het is dan ook lastig om te oordelen. De data zal het aantonen." "Enkele van de andere incidenten voelden echter een beetje aan als Brazilië, maar dan kleinschaliger. Er zal naar worden gekeken en ik ben er zeker van dat de juiste beslissingen zullen worden gemaakt", vertelt hij aan RacingNews365 en andere aanwezige media.

Wolff vond dat Verstappen over de schreef ging

Als er verder wordt gevraagd naar het rijgedrag van Verstappen, denkt Wolff dat de Nederlander te ver is gegaan op bepaalde momenten. Zelf zal Mercedes geen extra actie ondernemen, meent hij, al hoopt hij wel dat de FIA er nog eens goed naar gaat kijken. "Ik denk niet dat we naar de stewards zullen stappen, maar het racen moet echt eens goed onder de loep worden genomen. Het is hard, heel hard en misschien wel over de lijn." "Het was heel hard, echt heel hard racen van Max", vervolgt hij. "Ik kan me voorstellen dat hij voor zijn eerste titel strijdt en er was ook veel verwarring tijdens de race. Er waren echter heel veel momenten waarop ik vond dat hij over de schreef ging", aldus de leidsman van Mercedes.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi