Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff drijft spot met Horner: "Irrelevante acteur in een pantomime"

Red Bull- en Mercedes-teambazen Christian Horner en Toto Wolff zullen elkaar niet snel overladen met complimenten. In tegendeel, wat Wolff betreft doet Horner er nauwelijks toe, laat staan zijn mening over Mercedes.

In de Formule 1 is dit seizoen een felle strijd gaande tussen Mercedes en Red Bull. Op de baan wordt die strijd overwegend uitgevochten door Lewis Hamilton en Max Verstappen, naast de baan steken teambazen Toto Wolff en Christian Horner elkaar naar de troon. In gesprek met The Daily Mail doet Wolff een boekje open over die veelal mondelinge 'vete' met Horner. Strekking van het verhaal? Horner en zijn mening doen er niet zo veel toe. Bijvoorbeeld de suggestie dat Wolff en Hamilton meer druk voelen dan ooit, een suggestie die gevoed wordt door Red Bull, gaat het ene oor in en het andere oor weer uit.

Wolff onaangedaan door Horner

"Dat is totaal niet aan de orde", aldus de Oostenrijker. "Ik heb het gevoel dat hij een hoofdrol speelt in een pantomime. Hij is onderdeel van de cast van de Formule 1, en voor mij als een aandeelhouder en teameigenaar is het geweldig dat hij in zijn rol dat soort verhalen smeedt. Maar relevant is het niet. Houd mensen een microfoon of een camera voor en ze beginnen zich te gedragen als Hollywood-acteurs." "Maar het is goed dat ze de gaten opvullen en het toneelstuk vorm geven. Dat is goed voor de sport en goed voor Netflix, want die mensen willen de mensen laten zien en niet enkel wat de stopwatch laat zien. Mensen hebben ingezien dat als ze controversiële dingen zeggen, dat wordt opgepikt door de media en ze dus een podium krijgen." Volgens Wolff gaat men met die houding een aantal jaar terug in de tijd: "Bernie Ecclestone combineerde racen met een soap. Als er niet genoeg racing was, creëerde hij drama, wat altijd goed was voor dikke headlines. Op dat punt zijn we nu weer. Maar ik laat me er niet door meeslepen. Ik vind het amusant, maar het raakt me niet."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"