Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff droomt hardop na onthulling nieuwe bolide: "We willen Red Bull verslaan"

Met de compleet vernieuwde W15-bolide wil Mercedes weer serieus meedoen om de prijzen in de Formule 1. Al is er nog een hoop werk te verzetten, zo zegt teambaas Toto Wolff.

Wolff Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Toto Wolff moeten de afgelopen twee jaar als een ware nachtmerrie hebben gevoeld. Van 2014 tot en met 2020 was Mercedes de dominante factor in de Formule 1. In 2021 won het Duitse merk geen wereldtitel bij de coureurs, maar werd Mercedes nog wel constructeurskampioen.

Het contrast met 2022 en 2023 kan bijna niet groter. Mercedes won slechts één race in die twee jaar, tijdens de Grand Prix van Brazilië. Het Duitse merk wil maar wat graag terug naar de gloriedagen en dat gaat gebeuren met een compleet andere auto.

"Ik denk dat we al vroeg een indicatie zullen krijgen of we een aantal problemen die we vorig jaar aan de kant van het chassis hadden, hebben opgelost. We moeten een berg beklimmen om vooraan in het F1-veld te komen, maar we zijn erop gefocust om dat te flikken", zo zegt de teambaas van Mercedes.

"De ontwikkeling van de auto is goed gegaan, zeker ten opzichte van de ambitieuze doelen die we onszelf hebben gesteld. Er zijn veel dingen die we hoog op het prioriteitenlijstje hebben gezet om de auto beter te kunnen besturen, of dat het nu gaat om het rijgedrag of de stabiliteit. Maar we zullen pas weten wat we hebben bereikt als we de baan op gaan", zo stelt Wolff.

'Geen gestage lijn'

Volgens de Oostenrijkse teambaas zijn de afgelopen twee teleurstellende jaren ook nog ergens goed voor geweest. "Ik denk dat de afgelopen twee jaar nodig waren om ons aan te passen en onszelf op bepaalde gebieden opnieuw uit te vinden. We hebben vooruitgang geboekt en kijken ernaar uit om met de W15 de volgende stap te zetten. Dat zal geen gestage lijn zijn, maar als we een misstap maken, staan we weer op en klimmen we verder."

De teambaas hoopt dat Mercedes in 2024 een stap dichterbij Red Bull staat, maar is daar ook realistisch over. "Je moet realistisch zijn over de kansen om een team te verslaan dat een behoorlijke voorsprong heeft. Zij hebben in de afgelopen twee jaar alles goed gedaan, terwijl wij dat niet deden. Er zijn geen wonderen in de sport, maar van de andere kant is onze ambitie groot. Red Bull is de benchmark die we willen verslaan, alleen weet ik niet wanneer dat zal gebeuren", zo vertelt de Oostenrijker verder.

"Er is in de wereld van de Formule 1 nooit een wondermiddel dat je kansen ineens drastisch laat keren, het gaat erom dat je alle kleine dingen goed doet. We hebben geprobeerd om dat in de winter in de W15 te verwerken", zo sluit Wolff af.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden