Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff drukt Mercedes-personeel ter inspiratie met de neus op de feiten

Na een zwaar Formule 1-seizoen neemt Mercedes afscheid van de maar weinig competitieve W13. Althans, op het circuit dan. Toto Wolff wil dat de bolide een inspiratiebron wordt in de fabriek.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met slechts één overwinning en nul kampioenschappen is de W13 de slechtste bolide van Mercedes sinds het aanbreken van het hybride tijdperk in de Formule 1. Gelukkig voor het team hoeft de bolide niet meer gebruikt te worden op het circuit, maar het topteam is niet van plan de auto weg te drukken ergens in een uithoek van de fabriek.

Integendeel. Teambaas Toto Wolff wil het Mercedes-personeel met de neus op de feiten drukken en de auto juist in het zicht zetten. "Hij gaat in de lobby staan", belooft hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Maar ik heb de aanpak daarbij wel een beetje veranderd."

"In eerste instantie wilde ik de auto in de lobby zetten als herinnering aan het feit dat je niet achterover kan leunen, maar nu wil ik hem in de lobby plaatsen als een symbool van durf en moed. We hebben vorig jaar een radicale ontwerproute gevolgd. We durfden en we faalden."

"Voor mij laat dat erg veel zien over de mentaliteit van het team en hoe belangrijk het is om met een succes of juist tegenslag om te gaan. Ik zou niet willen dat we in de toekomst ineens conservatief te werk gaan. We moeten risico's blijven nemen en moedig zijn."

Wolff trots op Mercedes

Het gaat misschien nog niet helemaal zoals Mercedes het had gehoopt, maar Wolff blijft hoe dan ook trots op het team en alle betrokken medewerkers. "Het is geweldig om zo veel energie en motivatie te zien, want na al die succesvolle jaren loop je het risico dat winnen de normaalste zaak van de wereld wordt."

"Natuurlijk hebben we vorig jaar de harde les geleerd dat je echt de allerbeste moet zijn om alle concurrentie aan te kunnen. Daarom denk ik dat de fouten van vorig jaar op de lange termijn een positieve invloed hebben op de lange termijn", aldus Wolff.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten direct toeslaan in Bahrein

De testdagen voor het nieuwe Formule 1-seizoen zitten erop en er wordt weer geracet! De Grand Prix van Bahrein staat op het programma en dat is meer dan genoeg reden voor Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk om weer samen te komen voor een gloednieuwe RN365 F1-podcast! In de nieuwste aflevering bespreken we uitgebreid de testdagen en blikken we vooruit op de eerste Grand Prix van 2023!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez