Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff durft nog geen hard oordeel over Red Bull te vellen

Voor de derde keer dit Formule 1-seizoen werd een Grand Prix niet gewonnen door een Red Bull met Max Verstappen achter het stuur. De vraag aan Toto Wolff luidt: "Zien we een trend? Is Red Bull definitief bijgehaald?"

Russell race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De beste geklasseerde Red Bull, die van Max Verstappen, kwam als zesde over de streep. Die van Sergio Perez viel al direct met een enorme bak schade uit na een zware crash, maar ook diens uitgangspositie was met P18 in de kwalificatie niet goed. Ferrari stond er wél, net zoals in Melbourne en net zoals McLaren er in Miami stond toen er kansen kwamen.

Het Duitse ORF legt aan Mercedes-teambaas Toto Wolff de vraag voor of Red Bull nu definitief is bijgehaald, of misschien zelfs wel is ingehaald. Hij wil echter nog geen harde conclusies trekken: "Moeilijk te zeggen. We zien dat de performance de afgelopen races wat minder was, maar of we van een trend kunnen spreken? Laten we eerst maar eens afwachten wat er op de wat meer conventionele circuits gebeurt."

Als men doorvraagt en wil weten of McLaren de plank met de ontwikkeling nou zo raak heeft geslagen, of Red Bull nou zo mis, houdt hij het midden: "Ik denk dat McLaren een grote stap heeft gezet en dat Red Bull misschien iets in de achteruit is gegaan, maar al met al zijn zij in mijn ogen nog steeds de benchmark."

Kijkend naar de race in Monaco concludeert Wolff dat Mercedes is gefinisht op de posities waar het momenteel thuishoort: "Aan het einde waren we snel en wisten we de harde banden goed te managen, maar daar kopen we niks voor. Vijfde en zevende, dat is waar we staan, al denk ik dat we het tempo goed hadden kunnen volgen, ook als we niet het tempo van een boemeltreintje aanhielden. Het punt voor de snelste ronde is mooi meegenomen, je moet elk punt oprapen."

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"