Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Wolff en Marko loven Verstappen, maar nuanceren: "Zo superieur is hij ook niet"

Max Verstappen veegde de vloer aan met alles aan iedereen in de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van België. Red Bull, maar ook Mercedes-teambaas Toto Wolff waren onder de indruk van de pace van de Red Bull-coureur, maar men plaatst daar wel een kanttekening bij.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Max Verstappen zal lastig te verslaan zijn, maar het gat van acht tienden is vertekend. Zo superieur is hij nou ook weer niet", oppert Mercedes-teambaas Toto Wolff na afloop van de tweede vrije training. "Het is duidelijk dat hij zijn banden in het perfecte window wist te krijgen voor die ene ronde", zo wordt de Oostenrijker geciteerd door Auto, Motor und Sport.

En in zekere zin krijgt hij bijval van Helmut Marko, die te kennen geeft dat de pace over één ronde goed is, maar de racepace nog beter moet. Zeker omdat hij verwacht dat de concurrentie dichterbij komt.

"De long runs zijn niet slecht, maar niet zo goed als de pace over één ronde. We hebben nog steeds setup-werk te verrichten, zodat de banden dit tempo een hele race lang vol kunnen houden", aldus de Red Bull-adviseur.

Concurrentie zal volgens Marko counteren

Marko zag hoe Verstappen in de middelste sector rake klappen uitdeelde, nadat men meer vleugel had gezet, dat terwijl Ferrari voor minder downforce ging om Red Bull op de lange recht stukken met topsnelheid te bekampen, overduidelijk zonder resultaat.

"Ik ga er dan ook vanuit dat anderen zullen reageren en met meer downforce zullen gaan rijden", vervolgt Marko, die met een 'nog niet eens zo slechte startplaats' - er zijn immers heel veel coureurs die achteraan moeten starten, waardoor de snelste van de bestraften zomaar van P16 kan vertrekken - vertrouwen houdt op een goede race.

"Veel zal afhangen van de hoeveelheid downforce waarmee we de race willen starten", aldus Marko. Immers, Verstappen mag nu verschrikkelijk snel zijn in de bochtigere sectoren, inhalen doe je bij voorkeur op de rechte stukken en dus met net wat minder downforce. Red Bull zal in dat opzicht iets van een compromis moeten zien te vinden.

Ook interessant:

Ben jij sneller dan een F1-team? Speel de pitstop challenge en win vette prijzen!

Een F1-team wisselt in een slordige twee seconden vier banden. Hoe snel ben jij? En ben je sneller dan jouw vrienden? Check het nu!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay
x
Breaking Vraagtekens bij FIA-regels na Red Bull-ophef: "Het is nu een WK boekhouden"