Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Toto Wolff

Wolff enthousiast over Mercedes in Formule 1 en Formule E: "Geweldige combinatie"

Met het debuut van Mercedes in het aankomende Formule E-seizoen, strijdt de Duitse autofabrikant mee in twee prestigieuze kampioenschappen. Mercedes-baas Toto Wolff is erg blij met het hebben van fabrieksteam in zowel de Formule 1 als de Formule E.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In een exclusief interview met RacingNews365 vertelt Toto Wolff enthousiast over beide raceklasses. "Het ene kampioenschap is een start-up, die groeit en spannend is. Formule E is zo klein in vergelijking tot de Formule 1. Dat is een mammoet, het beste van het beste. Door in beide kampioenschappen mee te doen hebben we een geweldige combinatie."

Wolff vindt het belangrijk om een duidelijke boodschap mee te geven door mee te doen aan beide kampioenschappen. "Die boodschap gaat over duurzaamheid. We moeten als Mercedes open zijn over de toekomst van de technologie en het feit dat de wereld snel verandert. De ene raceklasse is nu erg groot, de andere kan dat over een paar jaar ook zijn."

De Mercedes-baas ziet veel potentie in de Formule E, maar hij ziet ook groeimogelijkheden in de reus die Formule 1 is. "Ik heb een geweldig gevoel over de toekomst van de Formule 1, zeker nu de kijkcijfers stijgen, ook voor traditionele televisie. Dit kan echt de beste sport ter wereld worden, als we maar de beste beslissingen nemen. Het allerbelangrijkste is dat we moeten begrijpen hoe we een balans tussen de verschillende teamprestaties kunnen brengen. Kijk naar de laatste paar races. We moeten kijken hoe we er daar twintig van zouden kunnen krijgen."

In samenwerking met Joe van Burik.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

0 reacties