Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "Ferrari-teambaas moet een heel land vertegenwoordigen"

Het team van Ferrari staat de afgelopen weken in de spotlights. Waar het team in een eerder stadium al besloot om Charles Leclerc aan te stellen, werd later ook nog besloten om de teambaas te vervangen. Maurizio Arrivabene werd bedankt voor zijn verdiensten en zijn plaats werd overgenomen door Mattia Binotto.

Twee grote wijzigingen bij het langst deelnemende team in de Formule 1 doen natuurlijk veel stof opwaaien. De concurrentie van Ferrari kreeg dan ook al meerdere vragen over de veranderingen binnen de Italiaanse grootmacht. Zo was de Corriere dello Spor t benieuwd naar de mening van Toto Wolff over Mattia Binotto: "Ik heb veel respect voor Ferrari-teambaas Mattia Binotto en in het verleden ook voor teambazen als Maurizio Arrivabene en Stefano Domenicali. Zij waren allen goede teambazen."

"Als Ferrari-teambaas heb je het echter niet eenvoudig, het is namelijk al moeilijk genoeg om een teambaas te zijn van een ‘normaal’ team. Wanneer je teambaas bent van Ferrari vertegenwoordig je echter niet alleen een team, maar een heel land! Ik heb een goede relatie met Binotto en ik denk dat zijn technische inzichten hem gaan helpen het team goed te leiden." De Oostenrijker liet zich daarnaast ook uit over de nieuwe teamgenoot van Sebastian Vettel: "Charles Leclerc is een verrijking voor de sport. Het wordt heel interessant om de strijd tussen hem en Sebastian te volgen. De één is een toekomstig kampioen en de ander heeft zich al bewezen met vier wereldtitels." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
McLaren vs. Red Bull McLaren ontzet door 'escalatie' na Red Bull-klacht