Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "Ferrari zeker halve seconde sneller dan Red Bull en Mercedes"

De snelheid van Ferrari blijft het gesprek van de dag in Barcelona. Titelhouder Mercedes ziet de Italiaanse renstal als de favoriet voor 2019.

Ferrari begon de wintertest van 2019 zoals het de laatste jaren steeds deed: snelle rondetijden draaien, maar ook veel ronden afleggen. Tot op heden presteren Charles Leclerc en Sebastian Vettel op een ongekend niveau.

Ondanks dat Mercedes de afgelopen vijf seizoenen alle wereldtitels won, verwacht het team niet dat het momenteel het snelste is. "Ik geloof dat Ferrari op dit moment minimaal een halve seconde per ronde voor ligt op Red Bull en Mercedes", laat teambaas Wolff aan RTL weten. De Oostenrijker verwacht dat het gat tussen de top drie en de rest van het veld kleiner is dan vorig seizoen. "De andere teams zitten niet ver achter ons. We zien indrukwekkende prestaties van Sauber, maar ook van Haas." Volgende week wordt het tempo in Barcelona omhoog geschroefd en gaan de teams ook hun kwalificatieruns simuleren. Daarnaast zal de W10 van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton voorzien worden van een upgrade. "Laten we zien wat er volgende week gebeurt, als er ook weer nieuwe onderdelen op onze auto komen", blikt Wolff vooruit.

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024