Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff geeft Masi een trap na: "Gelukkig nu wel een goede wedstrijdleider"

Mercedes moet tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi alle zeilen bijzetten om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap te behouden, want Ferrari is inmiddels tot op vier punten genaderd. Toto Wolff kan het niet laten om een opmerking over de uitkomst van 2021 te maken.

Hamilton Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

We gaan twee jaar terug in de tijd. Max Verstappen en Lewis Hamilton vechten een fel robbertje uit om de wereldtitel en staan gelijk in punten voor de laatste Grand Prix in Abu Dhabi. Hamilton passeert polesitter Verstappen bij de start en lijkt vrij dominant op zijn achtste wereldtitel af te koersen, totdat een crash van Nicholas Latifi, de daaropvolgende safety car en een beslissing van wedstrijdleider Michael Masi de kansen doet kantelen. Masi besluit dat de strijd om de wereldtitel op de baan moet worden beslist en haalt voor de laatste ronde alleen de auto's die tussen Hamilton en Verstappen rijden ertussenuit. Verstappen beschikt over het bandenvoordeel, haalt Hamilton in en grijpt zijn eerste wereldtitel. Het levert een woedende Toto Wolff op, want volgens Mercedes zijn de regels niet juist gehanteerd.

Nu, twee jaar later, strijden Mercedes en Ferrari om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Het verschil is vier punten na de Grand Prix van Las Vegas en Wolff kan het tegenover onder meer RacingNews365 niet laten om Masi nog een trap na te geven. De race in Abu Dhabi zal nu geen problemen opleveren, denkt hij.

"We staan eigenlijk gelijk in punten, maar beschikken nu gelukkig wel over een goede wedstrijdleider", stelt Wolff. "Dat gaat dus wel goedkomen. Het komt allemaal aan op het laatste weekend. Ferrari is ontzettend snel en heeft het goed gedaan. Laten we erom gaan racen in Abu Dhabi."

Hamilton en George Russell kwamen als zevende en achtste over de streep in Las Vegas. Wolff denkt dat er meer had ingezeten voor de Mercedes-coureurs, die allebei wat touches meemaakten in de race. "Ik denk dat we vooraan mee hadden kunnen doen. Het resultaat laat echter iets anders zien. Voor ons zou het positief zijn als we op de tweede plaats eindigen, maar ik sta er niet echt om te springen. Het lost niets op voor mij."

Ook interessant:

Verstappen kraakt én maakt de show in Las Vegas

Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk: kom er maar in! Wat vonden jullie van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas?

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Updates Dit is wat Red Bull veranderd heeft aan de RB20 van Verstappen