Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff geeft nog een flinke trap na: "Red Bull heeft Masi aan hun kant gekregen"

Toto Wolff heeft zich flink gepikeerd uitgesproken over de situatie vorig jaar in Abu Dhabi, maar ook over de periode daarvoor. Volgens de Mercedes-teambaas heeft Red Bull het voor elkaar gekregen om wedstrijdleider Michael Masi aan hun kant te krijgen.

Hamilton Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het is inmiddels bijna drie maanden geleden dat Max Verstappen wereldkampioen werd, maar in Groot-Brittannië zijn ze er nog steeds mee bezig. Deze zondag komt Sky Sports zelfs met een documentaire, waarin nog eens wordt teruggeblikt op die heerlijke titelstrijd tussen Lewis Hamilton en zijn Red Bull-rivaal.

In die documentaire komen Verstappen, Wolff en Horner onder meer aan het woord. De Britse zender licht daags voor de uitzending al een tipje van de sluier op, door quotes te delen van Wolff die hij voor de camera zegt. Hij gaat flink los.

"Max heeft zijn titel daaraan te danken"

Volgens de Mercedes-teambaas heeft Hamilton namelijk verloren door "alle verkeerde beslissingen van Masi" en was hij "veranderd" door Red Bull. Daarbij wijst hij naar de races in Saoedi-Arabië als voorbeelden.

Wolff beschrijft de relatie tussen Masi en Jonathan Wheatley als een 'bromance'. "Wheatley heeft zijn werk gedaan als sportief directeur van Red Bull. Hij heeft wedstrijdleider Masi weten om te praten. Niet alleen in Abu Dhabi, maar al eerder. Max heeft veel te danken aan Jonathan."

Wolff wil Masi nooit meer zien

Als het aan Toto ligt, dan is en blijft Masi voorgoed weg van het hoogste racetoneel. "Ik heb niet met Masi gesproken en wil ook in de toekomst nooit meer met hem spreken. Zijn beslissingen waren verkeerd en ik ben er zeker van dat hij er spijt van heeft."

Tegelijkertijd wijst hij ook naar de FIA als geheel. "De FIA had al veel eerder moeten zien dat er een probleem was met de structuur. Er was een probleem met persoonlijkheden."

Zonde voor Verstappen

De beslissing in die laatste ronden van de race, om de safety car toch nog naar binnen te halen, daar snapt Wolff nog steeds helemaal niets van.

"Het is alsof de stand een hele voetbalwedstrijd 1-0 is voor een team, totdat de scheidsrechter plots zegt: het is nu golden goal, 0-0, wie de volgende goal scoort wint."

Tegelijkertijd zegt Wolff wat medelijden te hebben met Verstappen. "Ik voel met hem mee. Hij heeft de titel ook wel verdiend, maar er wordt nu alleen maar over Abu Dhabi gesproken."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

99 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull