Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff geeft nog een flinke trap na: "Red Bull heeft Masi aan hun kant gekregen"

Toto Wolff heeft zich flink gepikeerd uitgesproken over de situatie vorig jaar in Abu Dhabi, maar ook over de periode daarvoor. Volgens de Mercedes-teambaas heeft Red Bull het voor elkaar gekregen om wedstrijdleider Michael Masi aan hun kant te krijgen.

Hamilton Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het is inmiddels bijna drie maanden geleden dat Max Verstappen wereldkampioen werd, maar in Groot-Brittannië zijn ze er nog steeds mee bezig. Deze zondag komt Sky Sports zelfs met een documentaire, waarin nog eens wordt teruggeblikt op die heerlijke titelstrijd tussen Lewis Hamilton en zijn Red Bull-rivaal.

In die documentaire komen Verstappen, Wolff en Horner onder meer aan het woord. De Britse zender licht daags voor de uitzending al een tipje van de sluier op, door quotes te delen van Wolff die hij voor de camera zegt. Hij gaat flink los.

"Max heeft zijn titel daaraan te danken"

Volgens de Mercedes-teambaas heeft Hamilton namelijk verloren door "alle verkeerde beslissingen van Masi" en was hij "veranderd" door Red Bull. Daarbij wijst hij naar de races in Saoedi-Arabië als voorbeelden.

Wolff beschrijft de relatie tussen Masi en Jonathan Wheatley als een 'bromance'. "Wheatley heeft zijn werk gedaan als sportief directeur van Red Bull. Hij heeft wedstrijdleider Masi weten om te praten. Niet alleen in Abu Dhabi, maar al eerder. Max heeft veel te danken aan Jonathan."

Wolff wil Masi nooit meer zien

Als het aan Toto ligt, dan is en blijft Masi voorgoed weg van het hoogste racetoneel. "Ik heb niet met Masi gesproken en wil ook in de toekomst nooit meer met hem spreken. Zijn beslissingen waren verkeerd en ik ben er zeker van dat hij er spijt van heeft."

Tegelijkertijd wijst hij ook naar de FIA als geheel. "De FIA had al veel eerder moeten zien dat er een probleem was met de structuur. Er was een probleem met persoonlijkheden."

Zonde voor Verstappen

De beslissing in die laatste ronden van de race, om de safety car toch nog naar binnen te halen, daar snapt Wolff nog steeds helemaal niets van.

"Het is alsof de stand een hele voetbalwedstrijd 1-0 is voor een team, totdat de scheidsrechter plots zegt: het is nu golden goal, 0-0, wie de volgende goal scoort wint."

Tegelijkertijd zegt Wolff wat medelijden te hebben met Verstappen. "Ik voel met hem mee. Hij heeft de titel ook wel verdiend, maar er wordt nu alleen maar over Abu Dhabi gesproken."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"