Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff geeft Red Bull advies over tweestrijd tussen Verstappen en Perez

Wat doen ervaringsdeskundigen Christian Horner en Toto Wolff om een interne titelstrijd zo eerlijk mogelijk te laten verlopen? De teambazen leggen uit.

Vooralsnog strijden Red Bull-rijders Max Verstappen en Sergio Perez voor de wereldtitel Formule 1 van 2023. De Oostenrijkse renstal is op dit moment dominant en beide coureurs willen natuurlijk op de eerste plaats eindigen dit jaar. Dat brengt een lastige uitdaging met zich mee voor Red Bull, want hoe laat je een interne strijd eerlijk verlopen zonder dat het team er onder lijdt? Christian Horner en Toto Wolff krijgen de vraag voorgeschoteld in Miami, waarbij Wolff aftrapt met hoe hij dat heeft aangepakt binnen Mercedes. Tegenover de aanwezige media, waaronder RacingNews365 , vergelijkt hij zijn eerdere ervaringen met de situatie binnen Red Bull nu. "Dit is een superlastige job voor Christian. Beide coureurs zullen soms voelen dat ze ongelijk worden behandeld, terwijl ze tegelijkertijd ook in het voordeel willen zijn." "In ons team was het heel belangrijk om transparant te blijven en dingen te bespreken al voordat we gingen racen op zondag. De grenzen aangeven. Uiteindelijk konden onze coureurs, zelfs Nico Rosberg en Lewis Hamilton, elkaar respecteren. Misschien hadden we vooral in 2016 (titelstrijd tussen Rosberg en Hamilton, red.) iets anders kunnen doen, maar de balans moet gevonden worden tussen accepteren dat er een interne strijd is, terwijl ze tegelijkertijd wel onderdeel zijn van een groter team."

Interne Red Bull-strijd

Na Wolff krijgt Horner het woord. "Wij doen alles wat Toto zei, maar dan een stukje beter!", grapt hij met een brede glimlach. Vervolgens gaat hij serieuzer in op het onderwerp: "Nee, dit is een luxeprobleem voor ons. Iedereen hoopt dit probleem te hebben. Het belangrijkste, zoals Toto zei, is om paranoia te voorkomen." "Beide coureurs moeten hetzelfde behandeld worden en we proberen alles zo eerlijk mogelijk te doen. We kijken zelfs naar wie eerst praat in de debriefs. Toch blijft het de Formule 1: je kan niet alles controleren en er blijven variabelen. Uiteindelijk draait het erom wat er op het circuit gebeurt en hopelijk niet om bijvoorbeeld de betrouwbaarheid", aldus de teambaas van Verstappen en Perez.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"