Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff geeft toe: 'Leclerc op de radar als vervanger van Hamilton'

Lewis Hamilton heeft een aflopend contract bij Mercedes en er wordt veelvuldig gespeculeerd over zijn toekomst in de Formule 1. Heeft het team eventueel een vervanger op het oog? Charles Leclerc staat in ieder geval op de radar van teambaas Toto Wolff.

Toto Wolff is niet van plan om op de korte termijn een zoektocht te openen naar een eventuele opvolger van Lewis Hamilton bij Mercedes. Alhoewel de Brit bijna de 40 lentes aantikt en al ruim een jaar niet heeft gewonnen, gelooft zijn teambaas nog heilig in zijn stercoureur. Tegelijkertijd moet Toto toegeven dat Charles Leclerc zeker een coureur is die met het oog op de toekomst in de gaten moet worden gehouden. Hij ontkent echter dat er contact is tussen Mercedes en de Ferrari-coureur, zoals de afgelopen weken in de Italiaanse media werd beweerd. "Niemand twijfelt aan Charles en zijn vaardigheden. Het is een goede jongen. Ik heb alleen niet met hem gepraat, behalve dan toen we allebei op zoek waren naar de goede gate op het vliegveld in Melbourne", lacht hij. Leclerc staat dus wel op de radar, maar niet met het oog op de korte termijn, benadrukt Wolff. "Verder is er geen contact. Hij is loyaal aan Ferrari, 100%, net als wij loyaal zijn aan Lewis. Charles is een super gast en voor de toekomst moet je hem gewoon op de radar hebben staan. Alleen staat hij dat niet voor de korte of middellange termijn."

Achtste wereldtitel

Bij Mercedes is men op dit moment dus niet bezig met Leclerc of het vinden van een eventuele vervanger voor Hamilton. Integendeel: men wil Lewis een auto geven waarmee hij alsnog voor de achtste Formule 1-titel kan gaan, zodat hij het all time record van Michael Schumacher kan verbreken. "Hamilton voelt zich nog steeds sterk en wij voelen dat ook. Dit jaar zullen we niet strijden voor de wereldtitel, zo lijkt het op dit moment. We moeten hem een auto geven waarmee dat wel mogelijk is." "Hopelijk weten we van ons pakket een winnend pakket te maken, het liefst nog dit jaar, zodat hij zijn achtste wereldtitel kan halen. Hij heeft daar zonder twijfel de motivatie voor." "Hij houdt van racen, we hebben een geweldige onderlinge relatie en binnen het team is hij een van de steunpilaren. Dus ja, we zitten allemaal op de juiste plek", zo sluit de Oostenrijker af.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"