Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff geeft verklaring voor het grote gat tussen Hamilton en Russell

Toto Wolff vindt dat George Russell en Lewis Hamilton beter hebben gepresteerd dan mogelijk was met de tegenvallende W13-bolide. Hamilton finishte op een teleurstellende dertiende plaats, maar de Mercedes-teambaas heeft hier een verklaring voor.

Toto Wolff vindt dat George Russell en Lewis Hamilton beter presteren dan de Mercedes-bolide eigenlijk toelaat. Het gat tussen de twee coureurs was erg groot tijdens de GP van Emilia-Romagna. Russell kwam als vierde over de eindstreep, maar Hamilton werd slechts dertiende. Het grote verschil tussen de twee coureurs was zo opvallend dat voormalig Mercedes-coureur Nico Rosberg Wolff beschuldigde van 'het achterhouden van de waarheid' over de daadwerkelijke prestaties van Hamilton in Imola. De wereldkampioen van 2016 vond dat zijn voormalig teamgenoot een grote rol speelde in het resultaat.

DRS-trein

Wolff vindt dat de prestaties van Hamilton en Russell niet erg veel verschilden van elkaar en wijst hiervoor naar de inhaalmogelijkheden op het circuit. Er is maar één plaats om in te halen en bovendien werden de DRS-systemen pas halverwege de race geactiveerd. "Je kan zien dat als er een DRS-trein is zoals tijdens de sprintrace, niemand echt kon inhalen", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. "Je zit vast tussen een trein van auto's. Het is dan bijna onmogelijk om in te halen. Ik denk dat Lewis meer snelheid had dan (Pierre) Gasly, (Alexander) Albon of alle anderen die voor hem reden, maar er was maar één DRS-zone en als je dan niet de snelheid hebt op het rechte stuk, dan kan je niet inhalen." Ik denk dat beide coureurs hard hun best doen en beter presteren dan de auto op dit moment. We zagen dat George een resultaat kon binnenslepen. Hij reed een uitstekende race, had een perfecte start en bestuurde een auto die niet optimaal was afgesteld. Lewis zat gewoon vast aan de achterkant van het veld."

Wolff: 'Beter dan het resultaat van Russell gaat het niet worden'

De vierde plaats voor Russell in de GP van Emilia-Romagna was extra indrukwekkend gezien de problemen die hij had met zijn voorvleugel. Tijdens zijn pitstop konden de monteurs zijn voorvleugel niet aanpassen, waardoor hij tijdens een droge stint moest rijden met de afstelling voor een regenrace. "Ik bedoel maar, P4 met Carlos Sainz uit de race en Charles Leclerc op de zesde plaats. Beter gaat het niet worden", aldus Wolff. "Er ging wat kapot bij het onderdeel waarmee de vleugelafstelling kan worden veranderd, dus we konden de vleugel niet aanpassen voor zijn tweede stint op de droge banden." Dit kostte volgens de Mercedes-teambaas 'een paar tienden per ronde' en zorgde voor onderstuur. "En hij reed briljant. Zoals ik al zei: hij presteerde beter dan zijn auto."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"