Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Wolff gelooft weer in F1-wereldtitel, maar niet in Mercedes in Monaco

Bij Mercedes staat men na de Grand Prix van Spanje plots weer steviger in haar schoenen. Toto Wolff gelooft weer in de titel, maar houdt wel een slag om de arm. In Monaco zijn de verwachtingen bovendien heel laag.

Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG F1

Toto Wolff genoot met volle teugen van de Grand Prix van Spanje, waarin zijn beide coureurs sterk voor de dag kwamen. George Russell streed lang met de Red Bulls en eindigde als derde, terwijl Lewis Hamilton na malaise in de eerste ronde vanuit de absolute achterhoede oprukte naar P5.

Na afloop zei Wolff dat hij 'een kampioensbolide' aan het werk had gezien. Het zorgde ervoor dat het aanwezige journaille, waaronder RacingNews365, zich afvroeg of de Mercedes-teambaas daarmee bedoelde dat zijn renstal weer helemaal meedoet in de strijd om de Formule 1-wereldtitel(s).

De Oostenrijker verklaart zijn uitspraken. "Wat ik daarmee bedoelde te zeggen, is dat ik een raceauto heb gezien die me deed denken aan de auto's die we de vorige seizoenen hadden. We zaten dertig seconden achter het hele veld, maar we kwamen helemaal terug tot in de buurt van het podium."

"Dat is enorm bemoedigend en laat zien dat we een volgende stap hebben gezet", zo vervolgt hij. "Kunnen we vechten voor de wereldtitel? Nou... daar geloven we in, maar dan moeten wel een auto hebben waarmee we eerste en tweede kunnen finishen."

Volgens Wolff is het niet onmogelijk, want de andere topteams laten soms ook punten liggen. "Er zijn redenen om te geloven dat we dat kunnen bereiken, maar als je kijkt naar de kansen, dan zijn deze niet in ons voordeel. In de autosport kan er echter van alles gebeuren. In Spanje zagen we dat Ferrari bijvoorbeeld weinig punten scoorde, dus ja. Wij pushen met man en macht om weer helemaal mee te kunnen doen."

Weinig hoop voor Monaco

In de langzame bochten was Mercedes voorafgaand aan het Spaanse Grand Prix-weekend niet veel slechter dan Red Bull en Ferrari. Daardoor zou je denken dat Mercedes met een verbeterde auto op het langzame circuit in Monaco mee kan strijden om de overwinning. Wolff is het met die stelling echter niet eens.

"Dat zou ik niet zeggen, want in Spanje waren we niet goed in de langzame bochten in de laatste sector, omdat de banden oververhitten. In Monaco is dat misschien anders, maar in het verleden is het niet onze gelukkigste plek geweest."

"Misschien kwam dat omdat onze auto toen zo groot was als een olifant", lacht hij. "Ik ben benieuwd om te zien hoe we er voor gaan staan, want we hebben het ook nog steeds lastig met het opwarmen van de banden", aldus Wolff, die daarom zonder hoge verwachtingen het volgende weekend ingaat.

"Mijn verwachtingen van het raceweekend in Monaco zijn in ieder geval lager dan van welk ander weekend dan ook. Ik kan niet uitleggen waarom, maar het wordt wederom een leermoment, om ons zo weer terug in the game te brengen."

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez