Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Wolff gelooft weer in F1-wereldtitel, maar niet in Mercedes in Monaco

Bij Mercedes staat men na de Grand Prix van Spanje plots weer steviger in haar schoenen. Toto Wolff gelooft weer in de titel, maar houdt wel een slag om de arm. In Monaco zijn de verwachtingen bovendien heel laag.

Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG F1

Toto Wolff genoot met volle teugen van de Grand Prix van Spanje, waarin zijn beide coureurs sterk voor de dag kwamen. George Russell streed lang met de Red Bulls en eindigde als derde, terwijl Lewis Hamilton na malaise in de eerste ronde vanuit de absolute achterhoede oprukte naar P5.

Na afloop zei Wolff dat hij 'een kampioensbolide' aan het werk had gezien. Het zorgde ervoor dat het aanwezige journaille, waaronder RacingNews365, zich afvroeg of de Mercedes-teambaas daarmee bedoelde dat zijn renstal weer helemaal meedoet in de strijd om de Formule 1-wereldtitel(s).

De Oostenrijker verklaart zijn uitspraken. "Wat ik daarmee bedoelde te zeggen, is dat ik een raceauto heb gezien die me deed denken aan de auto's die we de vorige seizoenen hadden. We zaten dertig seconden achter het hele veld, maar we kwamen helemaal terug tot in de buurt van het podium."

"Dat is enorm bemoedigend en laat zien dat we een volgende stap hebben gezet", zo vervolgt hij. "Kunnen we vechten voor de wereldtitel? Nou... daar geloven we in, maar dan moeten wel een auto hebben waarmee we eerste en tweede kunnen finishen."

Volgens Wolff is het niet onmogelijk, want de andere topteams laten soms ook punten liggen. "Er zijn redenen om te geloven dat we dat kunnen bereiken, maar als je kijkt naar de kansen, dan zijn deze niet in ons voordeel. In de autosport kan er echter van alles gebeuren. In Spanje zagen we dat Ferrari bijvoorbeeld weinig punten scoorde, dus ja. Wij pushen met man en macht om weer helemaal mee te kunnen doen."

Weinig hoop voor Monaco

In de langzame bochten was Mercedes voorafgaand aan het Spaanse Grand Prix-weekend niet veel slechter dan Red Bull en Ferrari. Daardoor zou je denken dat Mercedes met een verbeterde auto op het langzame circuit in Monaco mee kan strijden om de overwinning. Wolff is het met die stelling echter niet eens.

"Dat zou ik niet zeggen, want in Spanje waren we niet goed in de langzame bochten in de laatste sector, omdat de banden oververhitten. In Monaco is dat misschien anders, maar in het verleden is het niet onze gelukkigste plek geweest."

"Misschien kwam dat omdat onze auto toen zo groot was als een olifant", lacht hij. "Ik ben benieuwd om te zien hoe we er voor gaan staan, want we hebben het ook nog steeds lastig met het opwarmen van de banden", aldus Wolff, die daarom zonder hoge verwachtingen het volgende weekend ingaat.

"Mijn verwachtingen van het raceweekend in Monaco zijn in ieder geval lager dan van welk ander weekend dan ook. Ik kan niet uitleggen waarom, maar het wordt wederom een leermoment, om ons zo weer terug in the game te brengen."

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"