Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff geniet van tirade Bottas, maar verwijst commentaar naar prullenbak

De uitbarsting van Valtteri Bottas over de boordradio tijdens de Grand Prix van Frankrijk kon op goedkeuring rekenen van Mercedes-teambaas Toto Wolff. De Oostenrijker vond het goed dat zijn coureur zich zo uitte.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Valtteri Bottas was tijdens de Grand Prix van Frankrijk niet tevreden met de strategie die Mercedes had uitgekiend. De Fin was één keer gestopt, maar suggereerde om nog een keer naar binnen te gaan om zo de aanval van Sergio Perez van Red Bull te kunnen pareren. Het team gaf daar geen gehoor aan, tot onvrede van Bottas die zijn frustratie met een aantal fucks over de boordradio duidelijk maakte.

Toto Wolff kon wel genieten van de uitbarsting van zijn coureur, zo zei hij na afloop van de race tegen het aanwezige journaille. "Ik vond het geweldig dat hij zijn mening gaf en het niet opkropte", aldus de Mercedes-teambaas tegen onder meer RacingNews365.

Zelf vond Wolff wel dat de strategie die het team hanteerde de juiste was. "We denken nog steeds dat de één-stopper de betere strategie was. Maar toen we zo hard vochten na de stop, zetten we tot aan het einde te veel druk op de band."

Over de race van Bottas was Wolff echter wel tevreden. "Ik vind eerlijk gezegd dat hij een goede race heeft gereden, want hij zat er grote delen van de race gewoon bij met Lewis en Max."

De ontwikkeling gaat volgens Wolff ook de goede kant op, al kan het hier en daar natuurlijk nog wel wat beter. "Ja, hij loopt nog wel wat achter (op Hamilton, red.) qua bandenmanagement, maar daar gaan we binnenkort in detail naar kijken. Ik zie echt een vooruitgang in hoe Valtteri de races aanpakt en wat de kwalificatie betreft hadden we nooit twijfels."

Ook interessant:

Was de race van Max Verstappen van begin tot eind foutloos? Nee, Tom Coronel zag 'gelukkig' één foutje, dat hij dan wel weer samen met Red Bull-coureur wist te herstellen, om van de Grand Prix van Frankrijk een overweldigende zegetocht te maken. Dit en meer in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

27 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen