Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff haalt uit naar enkele 'totale idioten' in Zandvoort: "Dit kan dodelijk zijn!"

Toto Wolff kan totaal geen begrip opbrengen voor de 'fans' die rookbommen op het circuit gooiden tijdens de kwalificatie voor de Dutch Grand Prix. Hij zet ze weg als idioten en benadrukt hoe gevaarlijk zo'n actie kan zijn.

Terwijl Max Verstappen op het punt stond om aan zijn laatste, beslissende run te beginnen, gooide een 'fan' een oranje rookbom op het circuit in bocht één. Deze fan zorgde er bijna voor dat de Red Bull-coureur zijn poleposition mis was gelopen, want op dat moment stond Verstappen op P2 en had een rode vlag een einde gebracht aan de kwalificatie. Een half uur eerder, aan het begin van Q2, was er wel al met de rode vlag gezwaaid nadat een andere fan een rookbom op het circuit had gegooid. Meerdere coureurs, waaronder Verstappen zelf, spraken er al schande van . Ook Toto Wolff was er niet over te spreken. Toch wilde hij niet op een negatieve toon beginnen, want hij vindt de sfeer tijdens het Grand Prix-weekend in Nederland op en top. "Je moet eerst de positieve kant van het verhaal zien: de sfeer is hier in Zandvoort geweldig. Het enthousiasme voor Max heeft heel het land op stelten gezet. Dat is perfect om te zien. Ik heb alleen maar positieve ervaringen met deze fans."

Een paar idioten

Maar helaas ziet Wolff ook in dat er in zo'n grote groep van ruim 100.000 man wat schorem rondloopt. Hij zet ze weg als idioten en benadrukt hoe erg het mis had kunnen gaan. "Het is doodzonde dat er een paar totale idioten tussen de fans zitten, die ofwel (alcohol, red.) drinken ofwel niet snappen wat de gevolgen van zo'n flare kunnen zijn als deze op het circuit ligt." "Er rolde er eentje over het rechte stuk! Als zo'n blik je raakt, dan kan dat dodelijke gevolgen hebben. Een halo gaat daar niet tegen helpen", hekelt de Mercedes-teambaas.

Op Hamilton gemunt?

De eerste coureur die aan het einde van Q3 in de buurt kwam van de rookbom, was Hamilton. Als Wolff wordt gevraagd of men het misschien op de Brit had gemunt, weet hij dat niet. "We hebben naar de verschillende camerahoeken gekeken toen Lewis door de pitstraat reed aan het einde van Q3. Ik heb geen idee of iemand het op hem gemunt had, maar het gebeurde voordat hij op dat punt aankwam." Al met al wil hij er niet te veel woorden meer aan vuil maken. "Nogmaals: het waren een paar idioten en ik hoop dat de organisatie de situatie samen met de beveiliging onder controle heeft."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs