Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Wolff haalt uit naar Red Bull-CEO: "Weet niet waar deze gast op reageert"

Toto Wolff heeft na de Grand Prix van Miami fel op uitspraken van Oliver Mintzlaff, de CEO van Red Bull, gereageerd. De Oostenrijker snapt er helemaal niets van.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De toekomst van Max Verstappen is al een tijdje een gespreksonderwerp in de paddock. Toto Wolff wil de drievoudig wereldkampioen heel graag naar Mercedes halen, maar stuit nu op weerstand van Red Bull. Helmut Marko en vooral Oliver Mintzlaff, de Oostenrijkse CEO van de energiedrankjesfabrikant, waren vrij fel richting Wolff. Zo zei Mintzlaff het volgende bij BILD.

"Ik begrijp de druk die Toto Wolff en misschien ook andere teams ondervinden na jaren van achterstand. Maar ik denk dat Wolff zich moet focussen op zijn eigen problemen. Daar heeft hij er genoeg van. En het heeft ook iets met respect te maken als je blijft praten over het personeel van andere teams. Dat is niet gepast."

Wolff wordt na de Grand Prix van Miami met de uitspraken van Mintzlaff geconfronteerd en reageert verrast tegenover onder meer RacingNews365. "Ik weet niet waar deze gast op reageert. Het is niet relevant voor mij."

Verder doken er ook geruchten op dat er op maandag gesprekken met Verstappen gevoerd zouden worden. Wolff ontkent dat. "Ik kan er niet te veel op reageren, maar er vindt op maandag geen meeting plaats. Max is een target voor alle teams. Ik heb eerder al gezegd dat ik denk dat hij niet zou moeten verkassen in 2025. Hij is de topcoureur van het moment en moet een besluit nemen. Wellicht is er geeneens een besluit te nemen en blijft het zoals het is. Maar dat is geen leidraad voor ons."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"