Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff had bijzonder onderonsje met Masi voorafgaand aan titelbeslisser in Abu Dhabi

Toto Wolff sprak voorafgaand aan de GP van Abu Dhabi met Michael Masi. De Mercedes-teambaas vertelde de toenmalig wedstrijdleider van de Formule 1 dat hij beter met kritiek om moest gaan. Ook uit Wolff stevige kritiek op Masi. Hij zou 'immuun zijn voor feedback'.

Masi FIA Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Terwijl het Formule 1-seizoen van 2022 al volop gaande is, blikt Toto Wolff nog een keer terug op de gebeurtenissen tijdens de GP van Abu Dhabi vorig seizoen. De teambaas van Mercedes heeft geen enkel goed woord meer over voor Michael Masi, de wedstrijdleider van de Formule 1 tot en met vorig seizoen. Ook zegt hij te hebben geluncht met Masi voorafgaand aan de race in Abu Dhabi.

Wolff is blij met de hervormingen binnen de FIA en de nieuw aangestelde wedstrijdleiding. Het handelen van Masi tijdens de seizoensbeslisser, waarin Max Verstappen kampioen werd, zit hem echter nog altijd dwars. "Ik had lunch met hem (Masi, red.) op de woensdag voor de race", onthult hij bij The County Press.

"Ik zei tegen hem: 'ik wil je vertellen, zonder neerbuigend te zijn naar je, dat je kritiek moet kunnen ontvangen, zodat je je vanuit daar kan ontwikkelen. Lewis (Hamilton, red.) doet dat elke dag, maar jij bent iemand die het altijd maar beter lijkt te weten.' Dit was niet om invloed uit te oefenen op hem, maar ik wilde hem mijn eerlijke feedback geven zodat hij de mening van buitenaf niet gelijk bestempelt als fout."

Wolff: 'Masi was immuun voor feedback'

De Mercedes-teambaas vervolgt zijn betoog en zegt dat volgens hem ook de coureurs en de organisatie van een bepaalde Grand Prix last had van Masi's gedrag. "Je hoort van coureurs over hoe de briefings werden gehouden. Sommigen zeiden dat het bijna respectloos was hoe hij een aantal personen behandelde."

"Er was ook een medewerker van één van de races in het Midden-Oosten die vertelde dat hij zo opgelucht was dat hij weg is gegaan, want hij had een hoop te verduren gekregen", aldus Wolff, die stevige kritiek uit. "Hij was gewoon immuun voor elke vorm van feedback en zelfs vandaag heeft hij nog niet fatsoenlijk gereflecteerd op dat wat hij fout heeft gedaan."

"Hij was als een soort blok aan het been voor de sport, want iedereen bleef maar praten over Abu Dhabi en de wedstrijdleider. De wedstrijdleider zou niet iemand moeten zijn waar men over praat, maar juist iemand die het werk doet en zorgt dat de race volgens de regels verloopt."

Nieuwe wedstrijdleider een verademing voor Wolff

Anno 2022 kent de Formule 1 twee nieuwe wedstrijdleiders, Niels Wittich en Eduaro Freitas. Wolff is blij dat er verandering is en merkt op dat de nieuwe wedstrijdleiding het een stuk beter doet. "Hoe hij (Wittich) de eerste races heeft gerund, dat is respectvol en solide. Hij heeft niets fout gedaan."

Wel zegt Wolff dat hij niet achter de regel staat om het dragen van sieraden te verbieden bij coureurs. "Is dat een strijd die hij nu wil voeren? Hoe dan ook, als dat de grootste ongelukkige misstap van de wedstrijdleider blijkt te zijn, dan heb ik dat duizend keer liever."

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

60 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull