Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Wolff: "Hamilton nog steeds de allerbeste, wij moeten hem een goede Mercedes geven"

Lewis Hamilton werd zeven keer wereldkampioen, maar deed de laatste twee jaar niet meer mee om de prijzen. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff is Hamilton nog steeds de beste coureur van de wereld.

Hamilton Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is een hard gelag voor een coureur die van 2014 tot en 2020 een dominante bolide tot zijn beschikking had. Lewis Hamilton werd in die periode zes keer wereldkampioen en liep op een haar na de titel mis in 2021. Daarna ging het snel bergafwaarts voor de Brit, vooral door een grillige Mercedes. Hamilton werd afgelopen seizoen nog knap derde in de eindstand, zeker als je je bedenkt dat er soms niet genoeg snelheid in zijn bolide zat. Volgens teambaas Toto Wolff staan de kwaliteiten van Hamilton buiten kijf en doet hij met de juiste auto gegarandeerd mee om de wereldtitel.

"Lewis is nog steeds de allerbeste coureur van de wereld", stelt Wolff tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Als wij hem de juiste auto geven, strijdt hij zeker mee om de wereldtitel. Daar twijfel ik niet aan. Wel is het duidelijk dat het lastig wordt als we over de bolide van nu beschikken. Je hebt in dat geval altijd goede en slechte weekenden."

Wolff onthult hoe Mercedes motivatie creëert

Wolff zet zijn stelling over Hamilton kracht bij door te verwijzen naar het verleden. "Iedere keer als Lewis op een prooi voor hem joeg en het om een overwinning ging, kwam de echte Lewis naar boven. Het begint allemaal bij het feit dat wij hem een goede auto geven. De tweede factor is het langetermijnperspectief. We hebben een bord in de fabriek hangen waar alle constructeurstitels sinds 1958 hangen. Dat was de eerste en het jaartal loopt door tot 2050."

"Ook staan daar alle logo's en badges op", vervolgt Wolff zijn verhaal. "Er staan 27 jaren open en ik wil over twintig jaar terug kunnen blikken op een bord met meer Mercedes-sterren. Ik heb een hekel aan terugblikken, maar als we over tien jaar ernaar kijken en de tweede plaats van dit jaar is opgevolgd met allemaal eerste plaatsen, is dat best oké. Vanuit een microperspectief heeft één coureur (Max Verstappen red.) negentien races in een seizoen gewonnen, dus dan is het natuurlijk niet goed genoeg."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'