© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wolff: 'Harde aanpak Sergio Marchionne werkt voor Ferrari'

31 jan. 2018 09:22 Rik Alkema 0 reacties
Ferrari is van oudsher een team met veel gepassioneerde (Italiaanse) medewerkers. Het is daarom niet gek dat er altijd wat te beleven valt en dat er soms hard wordt ingegrepen. Ook al runt Toto Wolff zijn bedrijf totaal anders, toch snapt hij wel dat Ferrari-baas Sergio Marchionne kiest voor de 'harde aanpak'.

Wolff denkt niet dat druk Ferrari parten speelde in 2017

Toto Wolff (Mercedes) en Sergio Marchionne (Ferrari) zijn twee totaal verschillende mensen. Waar Marchionne een echte 'Italiaanse macho' is, daar is Toto Wolff de 'zachtaardige Oostenrijker'.

Ondanks dat Wolff de zaken anders aanpakt, heeft hij wel respect voor de 'harde' manier waarop Marchionne de boel aanpakt bij Ferrari.

"Sergio Marchionne is een van de slimste en succesvolste zakenmannen die ik ooit heb ontmoet", begint Wolff lovend over Marchionne.

"Zijn harde manier van leiding geven werkt goed voor Ferrari. Druk kan een barst geven in de pijpleiding, maar het kan ook een diamant creëren."

"Je kan het mindere einde van het vorige seizoen niet wijten aan de druk. Dat is te simpel", vervolgt Wolff.

Bij Mercedes gaat het er wel heel anders aan toe volgens Wolff. Er heerst een 'open' cultuur, waar iedereen kan zeggen wat hij of zij wil zonder consequenties.

"Wij hebben de regel: zie het, zeg het, verbeter het. Dat houdt in dat iedereen mag zeggen wat hij wil, waarmee het teamverband wordt versterkt", legt Wolff uit.

"Wij willen dat iedereen zich vrij voelt om nieuwe dingen te proberen, zonder bang te zijn. We willen en moeten innoveren om de beste te blijven, daar is dit een belangrijk onderdeel van", aldus Wolff.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen