Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: 'Harde aanpak Sergio Marchionne werkt voor Ferrari'

Ferrari is van oudsher een team met veel gepassioneerde (Italiaanse) medewerkers. Het is daarom niet gek dat er altijd wat te beleven valt en dat er soms hard wordt ingegrepen. Ook al runt Toto Wolff zijn bedrijf totaal anders, toch snapt hij wel dat Ferrari-baas Sergio Marchionne kiest voor de 'harde aanpak'.

Toto Wolff (Mercedes) en Sergio Marchionne (Ferrari) zijn twee totaal verschillende mensen. Waar Marchionne een echte 'Italiaanse macho' is, daar is Toto Wolff de 'zachtaardige Oostenrijker'. Ondanks dat Wolff de zaken anders aanpakt, heeft hij wel respect voor de 'harde' manier waarop Marchionne de boel aanpakt bij Ferrari. "Sergio Marchionne is een van de slimste en succesvolste zakenmannen die ik ooit heb ontmoet" , begint Wolff lovend over Marchionne. "Zijn harde manier van leiding geven werkt goed voor Ferrari. Druk kan een barst geven in de pijpleiding, maar het kan ook een diamant creëren." "Je kan het mindere einde van het vorige seizoen niet wijten aan de druk. Dat is te simpel" , vervolgt Wolff.

Bij Mercedes gaat het er wel heel anders aan toe volgens Wolff. Er heerst een 'open' cultuur, waar iedereen kan zeggen wat hij of zij wil zonder consequenties. "Wij hebben de regel: zie het, zeg het, verbeter het. Dat houdt in dat iedereen mag zeggen wat hij wil, waarmee het teamverband wordt versterkt" , legt Wolff uit. "Wij willen dat iedereen zich vrij voelt om nieuwe dingen te proberen, zonder bang te zijn. We willen en moeten innoveren om de beste te blijven, daar is dit een belangrijk onderdeel van" , aldus Wolff.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"