Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff hekelt 'onacceptabele' stand van zaken bij Mercedes

Toto Wolff is kritisch naar de huidige prestaties van Mercedes. De teambaas van de renstal noemt de situatie 'onacceptabel' en wil overwinningen zien.

Toto Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Mercedes leek een stap voorwaarts te hebben gemaakt richting topteams Ferrari en Red Bull na een upgradepakket in Spanje, maar in Monaco viel het weer tegen. George Russell en Lewis Hamilton kwamen respectievelijk als vijfde en achtste over de finish, al is vijfde en zesde volgens teambaas Toto Wolff het 'normale' resultaat.

Dit moet verbeteren, zo legt de Oostenrijker uit aan onder meer RacingNews365. "Ik denk dat we snel zijn geweest en wat podiums hebben gepakt, maar dat gebeurt alleen als er iets fout gaat aan de voorkant van het veld. Ik wil niet dat we het zomaar cadeau krijgen, ons team is momenteel derde. Daarbij horen we op de vijfde en zesde plaats te staan, maar dit is niet waar we willen zijn."

Een podium is volgens Wolff een prima resultaat, maar Mercedes moet volgens hem beter presteren dan af en toe een tweede of derde plaats. "Ik wil onderdeel zijn van het winnen aan de voorkant van het veld. Er zijn nog belangrijke dingen die we kunnen leren en het moet de basis worden voor ons plan op de langere termijn."

Situatie bij Mercedes is 'onacceptabel'

Wolff is zeer kritisch over de stand van zaken bij de Duitse renstal. "Ik denk dat we het derde team zijn, we zijn geen tweede en vierde. We hebben twee extreem sterke coureurs, maar het stoort ons allemaal dat het gat (naar de topteams, red.) ongeveer hetzelfde is gebleven.

"Als we er positief naar kijken, dan is het gat vijf tienden. Als we er pessimistisch naar kijken, dan is het gat acht tienden. Dat is voor ons allemaal bij Mercedes onacceptabel."

Er wordt wel verbetering verwacht bij Mercedes, zo legt de teambaas uit. "Elke kilometer die wij rijden is een belangrijke les over hoe wij de auto moeten verbeteren, om eerlijk te zijn. We moeten gewoon uit dit niemandsland zien te komen, waarin wij ons nu verkeren."

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

19 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez