Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff hekelt 'onacceptabele' stand van zaken bij Mercedes

Toto Wolff is kritisch naar de huidige prestaties van Mercedes. De teambaas van de renstal noemt de situatie 'onacceptabel' en wil overwinningen zien.

Mercedes leek een stap voorwaarts te hebben gemaakt richting topteams Ferrari en Red Bull na een upgradepakket in Spanje, maar in Monaco viel het weer tegen. George Russell en Lewis Hamilton kwamen respectievelijk als vijfde en achtste over de finish, al is vijfde en zesde volgens teambaas Toto Wolff het 'normale' resultaat. Dit moet verbeteren, zo legt de Oostenrijker uit aan onder meer RacingNews365. "Ik denk dat we snel zijn geweest en wat podiums hebben gepakt, maar dat gebeurt alleen als er iets fout gaat aan de voorkant van het veld. Ik wil niet dat we het zomaar cadeau krijgen, ons team is momenteel derde. Daarbij horen we op de vijfde en zesde plaats te staan, maar dit is niet waar we willen zijn." Een podium is volgens Wolff een prima resultaat, maar Mercedes moet volgens hem beter presteren dan af en toe een tweede of derde plaats. "Ik wil onderdeel zijn van het winnen aan de voorkant van het veld. Er zijn nog belangrijke dingen die we kunnen leren en het moet de basis worden voor ons plan op de langere termijn."

Situatie bij Mercedes is 'onacceptabel'

Wolff is zeer kritisch over de stand van zaken bij de Duitse renstal. "Ik denk dat we het derde team zijn, we zijn geen tweede en vierde. We hebben twee extreem sterke coureurs, maar het stoort ons allemaal dat het gat (naar de topteams, red.) ongeveer hetzelfde is gebleven. "Als we er positief naar kijken, dan is het gat vijf tienden. Als we er pessimistisch naar kijken, dan is het gat acht tienden. Dat is voor ons allemaal bij Mercedes onacceptabel." Er wordt wel verbetering verwacht bij Mercedes, zo legt de teambaas uit. "Elke kilometer die wij rijden is een belangrijke les over hoe wij de auto moeten verbeteren, om eerlijk te zijn. We moeten gewoon uit dit niemandsland zien te komen, waarin wij ons nu verkeren."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden