Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff hekelt onthulling Mercedes-vloer na crash Hamilton: "Zijn ze van Cirque du Soleil?"

Mercedes is met flink wat updates naar Monaco gekomen, tot tevredenheid van teambaas Toto Wolff. Maar toen de wagen van Lewis Hamilton na een crash in VT3 hoog in de hijskraan hing, moest Wolff toch even slikken.

Eindelijk een keer wat tevreden gezichten bij Mercedes. Nadat in de eerste races van het seizoen de prestaties van de W14 flink achterbleven, is het team van Toto Wolff naar Monaco gekomen met flink wat upgrades aan de wagen. Hoewel de echte verbeteringen pas volgende week op het reguliere circuit in Spanje te zien zullen zijn, was er in Monaco ook wel weer reden tot lachen. Maar na een crash van Lewis Hamilton in VT3 werd de wagen hoog in de lucht weggetakeld. De aangepaste vloer was voor iedereen zichtbaar, tot ontsteltenis van Wolff. "Degene die de kraan bestuurde heeft waarschijnlijk eerder voor Cirque du Soleil gewerkt", grapte Wolff tegen The Race . "Ik bedoel, eerlijk gezegd begrijp ik het niet eens." Wolff was van mening dat vanwege het einde van de sessie de wagen niet eens weggetakeld had hoeven worden.

Mercedes rijdt in Monaco voor het eerst dit seizoen met sidepods, de belangrijkste verandering dit weekend. Maar de aanpassingen aan de vloer werden herhaaldelijk beschreven als even belangrijk, zo niet belangrijker, voor de prestaties. En die vloer was dus voor alle concurrenten zichtbaar. "De auto stond op het asfalt. De marshalls hadden hem op een vrachtwagen kunnen zetten. Maar in plaats daarvan laat je een auto aan iedereen in de wereld zien, dat was op zijn zachtst gezegd suboptimaal voor ons", vervolgde Wolff. Niet alleen de vloer van de W14 was voor iedereen zichtbaar. Enkele uren later hing de Red Bull van Sergio Perez, na diens crash in Q1, ook hoog in de takels. Wederom tot verbazing van Wolff. "Met Checo's auto was 't hetzelfde? Hetzelfde? Zie je, dat heb ik niet gezien. Dus ze zijn allemaal van Cirque du Soleil." Wolff kwam een paar minuten later ongevraagd nog wel terug op zijn kritiek. "Trouwens, sla de stewards/marshalls niet af," zei hij tegen de aanwezige media. "Het Cirque du Soleil is ok. Iedereen doet zijn best en ik wil niet de teambaas zijn die uithaalt naar marshalls die hun werk doen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"