Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff hekelt stoelendanscontroverse: "Ik geloof in integriteit en karma"

Toto Wolff stoort zich aan de situatie rondom Oscar Piastri. De Mercedes-teambaas wil zich er het liefst buiten houden, maar laat wel duidelijk weten dat hij niet achter de overstap staat. Men moet volgens Wolff 'gewoon' het juniorenprogramma respecteren.

Silly season begon dit Formule 1-seizoen met een ware soap. Het balletje begon te rollen toen Fernando Alonso onverwachts de overstap naar Aston Martin aankondigde, waardoor er ineens een stoeltje vrij komt bij Alpine. Oscar Piastri, junior van de Franse renstal, werd naar voren geschoven als coureur voor 2023, maar wat blijkt: hij heeft al getekend bij McLaren. Dit contract is al rond en de 'overstap' van Piastri naar de Britse renstal is een zekerheid. Niet iedereen staat achter een dergelijke overstap. Toto Wolff vindt het een actie die te ver gaat. Hij roept hierbij op respect te hebben voor de juniorenprogramma's. "Ten eerste wil ik benadrukken dat er bij ons maar één ding heel goed gaat binnen de garage, en dat is onze coureurssamenstelling." "De auto is op zijn zachtst gezegd niet goed, maar de coureurs zijn de allerbesten. Ik ben blij dat onze situatie stabiel is en dat we Lewis Hamilton en George Russell in onze auto's hebben. We hebben op dit moment belangrijkere dingen te doen dan als de Muppet uit 'The Muppet Show' op het balkon te gaan zitten en de situatie vanaf daar mee te kijken."

Integriteit zeer belangrijk voor Wolff

"Ik vind het erg belangrijk dat de juniorenprogramma's gerespecteerd worden", zegt Wolff, doelend op het 'kapen' van Piastri door McLaren. Alpine heeft jarenlang veel geld geïnvesteerd in het Australische talent, maar de F2-kampioen van 2021 verbreekt nu zijn banden met het juniorenteam en gaat aan de slag bij de concurrent. Ook het handelen van Piastri in de Alpine-McLaren-soap wordt ogenschijnlijk veroordeeld door Wolff. "Ik denk dat sommige kids op moeten letten met wat ze op Twitter zetten over grote multinationals, maar ik heb verder het contract niet gezien. Ik geloof in karma. Ik geloof in integriteit, maar verder oordeel ik niet. Zoals ik al zei, weet ik niet wat de gerechtelijke en contractuele situatie is."

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"