Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff hekelt stoelendanscontroverse: "Ik geloof in integriteit en karma"

Toto Wolff stoort zich aan de situatie rondom Oscar Piastri. De Mercedes-teambaas wil zich er het liefst buiten houden, maar laat wel duidelijk weten dat hij niet achter de overstap staat. Men moet volgens Wolff 'gewoon' het juniorenprogramma respecteren.

Piastri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Silly season begon dit Formule 1-seizoen met een ware soap. Het balletje begon te rollen toen Fernando Alonso onverwachts de overstap naar Aston Martin aankondigde, waardoor er ineens een stoeltje vrij komt bij Alpine. Oscar Piastri, junior van de Franse renstal, werd naar voren geschoven als coureur voor 2023, maar wat blijkt: hij heeft al getekend bij McLaren.

Dit contract is al rond en de 'overstap' van Piastri naar de Britse renstal is een zekerheid. Niet iedereen staat achter een dergelijke overstap. Toto Wolff vindt het een actie die te ver gaat. Hij roept hierbij op respect te hebben voor de juniorenprogramma's. "Ten eerste wil ik benadrukken dat er bij ons maar één ding heel goed gaat binnen de garage, en dat is onze coureurssamenstelling."

"De auto is op zijn zachtst gezegd niet goed, maar de coureurs zijn de allerbesten. Ik ben blij dat onze situatie stabiel is en dat we Lewis Hamilton en George Russell in onze auto's hebben. We hebben op dit moment belangrijkere dingen te doen dan als de Muppet uit 'The Muppet Show' op het balkon te gaan zitten en de situatie vanaf daar mee te kijken."

Integriteit zeer belangrijk voor Wolff

"Ik vind het erg belangrijk dat de juniorenprogramma's gerespecteerd worden", zegt Wolff, doelend op het 'kapen' van Piastri door McLaren. Alpine heeft jarenlang veel geld geïnvesteerd in het Australische talent, maar de F2-kampioen van 2021 verbreekt nu zijn banden met het juniorenteam en gaat aan de slag bij de concurrent.

Ook het handelen van Piastri in de Alpine-McLaren-soap wordt ogenschijnlijk veroordeeld door Wolff. "Ik denk dat sommige kids op moeten letten met wat ze op Twitter zetten over grote multinationals, maar ik heb verder het contract niet gezien. Ik geloof in karma. Ik geloof in integriteit, maar verder oordeel ik niet. Zoals ik al zei, weet ik niet wat de gerechtelijke en contractuele situatie is."

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

27 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend