© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wolff concludeert: "Het was een exceptioneel goed jaar voor Mercedes"

29 nov. 2018 12:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Mercedes vierde voor het vijfde jaar op rij titelsucces in zowel het rijderskampioenschap als het constructeurskampioenschap. De successen in de Formule 1 stonden echter niet op zichzelf.

"We wonnen daarnaast ook met Mick Schumacher in het Europese FOrmule 3-kampioenschap, we wonnen met onze eigen George Russell in de Formule 2, we wonnen de DTM-titel en ook de Esports-titels gingen naar Mercedes. Al met al was het met alle klassen die we hebben gewonnen een buitengewoon jaar voor ons."

De weken waarin de successen aaneen werden geregen, vormden voor Mercedes-teambaas Toto Wolff één van de twee hoogtepunten van het seizoen: "Eerst wonnen we de titel in de DTM (Paffett tekende daarvoor, red.) om kort daarna met Lewis Hamilton de titel te pakken in de Formule 1, om niet veel later ook nog de constructeurstitel te pakken. Daarmee viel er echt een last van mijn schouders."

Diezelfde Lewis Hamilton was in zijn eentje verantwoordelijk voor het andere hoogtepunt van de Mercedes-voorman: "Het kwalificatierondje van Lewis in Singapore is was er één van buitengewone klasse. Het was in de tijd dat hij de wereld rondreisde om zijn kledinglijn te lanceren en men vroeg zich af waarom ik hem die ruimte gaf. Hij gaf het antwoord op de baan. Hij maakte iedereen met de grond gelijk."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen