Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff hint naar Red Bull als nieuw voorbeeld: "Duidelijk wat we moeten doen"

Mercedes-teambaas Toto Wolff kijkt langzaam maar zeker naar een grote verandering binnen het team. Het concept van de W14 lijkt toch niet te werken en de overstap naar 'een ander concept' is een logische vervolgstap. Volgens Wolff is het duidelijk welk concept wél werkt.

In het afgelopen Formule 1-seizoen maakte Mercedes nog gestaag stappen met haar 'zero pod' design, maar bij de start van het nieuwe seizoen in 2023 verdween de progressie weer als sneeuw voor de zon. Mercedes lijkt het vierde team te zijn achter Red Bull, Ferrari en nu ook Aston Martin. Het gat tussen Red Bull en Mercedes is weer gigantisch, zo concludeerde Toto Wolff na afloop van de GP van Bahrein. Tijd voor drastische maatregelen, waarbij de zero pods mogelijk in de prullenbak belanden. Wat vinden Lewis Hamilton en George Russell ervan? "Ze zijn op de hoogte gebracht en we spreken er openlijk over. Iedereen in het team weet wat de stand van zaken is", zo begint Wolff tegenover de media, waaronder RacingNews365 . "Het is niet dat we even drie tienden moeten vinden en we weer terug zijn in het gevecht. We moeten serieuze performance vinden om weer in het titelgevecht te geraken." Wolff benadrukt hoe slecht het met Mercedes gaat op dit moment. "Ik hou mezelf niet voor de gek en jullie ook niet. Ik probeer al jaren transparant en open te zijn en dit is hoe ik de situatie op dit moment schets. Ik overdrijf niet of denk er te licht over. Het gat is heel, heel groot. Het is niet meer genoeg om elke week stappen te maken en wat punten te winnen. Dat doet de rest ook."

Red Bull-concept bij Mercedes

Het gat tussen Hamilton (P5) en Verstappen (P1) in Bahrein was voor F1-begrippen gigantisch. Mercedes kwam ruim vijftig seconden na de eerste Red Bull over de finish. Volgens Wolff is het duidelijk dat er veranderingen moeten komen bij het basisconcept van de auto. "De fundering van ons project verschilt erg en we hebben mogelijk een jaar aan ontwikkeling verloren." "We moeten een betere ontwikkelingscurve hebben, maar daarvoor moet je bepaalde grote beslissingen nemen. Aston Martin heeft dit al gedaan, met succes. Wij willen dit ook. Het doel is om het de Red Bulls moeilijk te maken." De Mercedes-teambaas maakt er geen geheim van dat het team druk bezig is met 'nieuwe' concepten. "We hebben naar andere ideeën gekeken en staan zeker niet stil. We weten pas sinds twee weken dat we het gat niet op deze manier kunnen dichten, maar we denken al langere tijd open minded aan andere opties. Er is al goed gekeken naar andere concepten." Als Wolff wordt gevraagd naar welke concepten er precies wordt gekeken, neemt hij de woorden 'Red Bull' niet in de mond. "Maar het is vrij duidelijk welke richting we op moeten gaan. We moeten gewoon zorgen dat de data klopt en we een solide basis kunnen maken voor de auto. Dat is waar we op dit moment mee bezig zijn.", aldus de Oostenrijkse teambaas.

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"