Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff hint op Mercedes- of Williams-overstap voor Schumacher

Toto Wolff vindt dat Mick Schumacher een zitje in de Formule 1 verdient. Dat lukt voor 2023 vrijwel zeker niet meer: alle stoeltjes zijn onder voorbehoud vergeven. Een overstap naar Mercedes lijkt zeker een optie.

Mick Schumacher verliest na dit weekend in Abu Dhabi zijn stoeltje bij Haas. Hij wordt vervangen door Nico Hulkenberg voor het Formule 1-seizoen van 2023. Bij de andere teams wordt het ook lastig om een stoeltje te krijgen voor volgend jaar: alle coureurs hebben al een contract voor 2023. In theorie heeft hij nog één kleine kans bij Williams. Daar zal Logan Sargeant gaan rijden naast Alexander Albon volgend jaar, maar wel onder voorbehoud. Sargeant heeft nog niet genoeg punten op zijn superlicentie, dus op papier is daar nog de enige kans voor Schumacher om volgend jaar in de F1 uit te komen. De kans is vele malen groter dat hij een andere baan moet zoeken. Mercedes heeft deze baan mogelijk in de vorm van een rol als test- en reservecoureur bij het F1-team. Toto Wolff hint in er in ieder geval stevig op dat er bij de Duitse renstal plek is voor Mick. "De familie Schumacher is nauw verbonden met Mercedes. David rijdt voor Mercedes (DTM, red.), Ralf reed voor Mercedes en ook Michael. En Mick is een Duitser", aldus de teambaas tegenover het Duitse Sky Sports .

Schumacher naar Mercedes?

"Hij past goed bij de ster . Ik denk dat hij een plaats verdient in de Formule 1. We moeten kijken of we iets kunnen doen, maar zijn prioriteit ligt bij een plek op de grid. Dat is nog niet gebeurd, maar volgens mij is er nog één plek beschikbaar", zegt hij, zeer waarschijnlijk doelend op het Williams-stoeltje. "Maar we gaan het zien." Een overstap van Schumacher naar Mercedes is volgens Wolff goed voor de ontwikkeling van de jonge Duitser. "We hebben het wel vaker gezien met coureurs die een tussenjaar namen", aldus de Mercedes-teambaas. "Er zijn ook testmogelijkheden en je werkt samen met engineers. Het is wel een heel ander soort inspanning dan wat hij gewend is. Je vormt je dan een andere kijk op zaken en je bouwt veel ervaring op."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen