Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff houdt 'bitterzoet' gevoel over aan kwalificatie: "Mercedes heeft echt een stap gezet!"

Met een vijfde en zevende plek in de kwalificatie in Monaco lijkt Mercedes hetzelfde te doen als het hele jaar. Toch ziet teambaas Toto Wolff duidelijke vooruitgang bij het team en hij steekt dat dan ook niet onder stoelen of banken.

Russell Quali Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen start zondag tussen de beide Mercedessen in Monaco. Een paar jaar geleden was dat niet zo'n raar gezicht toen ze allebei streden om het wereldkampioenschap, maar nu gaat het om de derde en vierde rij. Voor Mercedes is dat min of meer de plek waar ze horen te staan in dit seizoen. De teambaas van de Zilverpijlen, Toto Wolff, kijkt terug op de kwalificatie in het prinsdom.

"Het is zo bitterzoet, want de vijfde en zevende plek is ongeveer hetzelfde als wat we kennen. Maar dan zitten we 25 honderdsten achter P3 en één duizendste achter de vierde plek. En tussen P2 en ons zit eigenlijk geen verschil, dat is misschien een of twee meter. Maar dat helpt natuurlijk niks qua positie", zo begint Wolff zijn verhaal bij Sky DE.

"Ik denk dat we een stap vooruit hebben gezet. Natuurlijk kunnen er weer tegenslagen komen, maar op dit moment klopt de richting die we opgaan en die moeten we gewoon zo houden." En wat verwacht Wolff dan van de race? "Ik denk dat we regen nodig hebben om inhaalmanoeuvres te zien. We hebben dat eerder gezien in de Formule 2. Er wordt niet ingehaald, tenzij er iemand vanaf vliegt. Een over- of undercut heeft tot nu toe ook niet gewerkt. Dus misschien rijden we gewoon rondjes achter elkaar."

Dan haalt Wolff nog een anekdote van een paar jaar geleden aan op Monaco. "Ik denk dat Alonso toen tien seconden langzamer reed dan de rest. Lewis vroeg: 'hoeveel liggen we nu achter de leider?', want hij werd geblokkeerd door Alonso. En toen zei ik: 'De koplopers zijn al van achteren teruggekomen'. Je kunt hier zo langzaam rijden dat niemand je kan inhalen", zo sluit Wolff af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"