Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff houdt Hamilton de hand boven het hoofd terwijl Russell verder uitloopt: "Het tij zal keren"

George Russell liep na de Grand Prix van Monaco nog verder uit op teamgenoot Lewis Hamilton in het kampioenschap. Toto Wolff noemt het pech voor de zevenvoudig wereldkampioen en gelooft dat het tij zal keren.

Toto Wolff laat weten dat hij zich niet druk maakt over de vorm van Lewis Hamilton, nadat de zevenvoudig wereldkampioen in Monaco werd overschaduwd door George Russell. De jonge Brit staat 6-1 voor op de wereldkampioen als het gaat om onderlinge resultaten in de races. Russell heeft na zijn promotie naar Mercedes een vliegende start gemaakt. Hij eindigde elke race in de top vijf en scoorde twee podiumplaatsen. Zijn consistentie heeft ertoe geleid dat hij momenteel vierde staat in het rijderskampioenschap, 34 punten los van zijn befaamde teamgenoot. Hamilton heeft daarentegen een wat wisselvalliger seizoen achter de rug. Hij scoorde een podium in Bahrein, maar zakte tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna weg naar een magere 13e plaats en kwam in Saoedi-Arabië maar net in de punten. Maar Wolff wijst erop dat het meer pech is dat Hamilton en zijn resultaten beïnvloedt, dan een gebrek aan snelheid in vergelijking met Russell.

Wolff: 'Het tij zal keren voor Hamilton'

Wolff wordt vervolgens gevraagd of het de norm aan het worden is dat Russell de betere is van de twee. "Nee", antwoordt hij stellig. "Als je kijkt naar de ongelukkige tegenslagen die Lewis in Monaco in de race te verwerken kreeg: vastzitten achter Fernando Alonso, contact met Esteban Ocon, maar ook de rode vlag in de kwalificatie. En als je weet wat er in de eerdere races is gebeurd....", zo legt hij uit aan onder meer RacingNews365 . "Ik denk dat het tij zal keren en de ongelukkige situaties voor Lewis uiteindelijk zullen ophouden. Ze (Russell en Hamilton, red.) zijn zo goed als even snel. In de ene training is de één sneller en in een andere training de ander. Het is geweldig hoe ze samenwerken, want we moeten de auto op orde krijgen."

Wolff overtuigd dat Mercedes derde beste team is

Wolff zegt verder dat hij gelooft dat de W13 de op twee na beste auto op de grid is. "Het probleem is dat we kunnen zeggen: 'Nou, dit is een circuit waar het een beetje beter gaat', zoals in Barcelona. Of het is een circuit waar het slechter gaat, zoals hier in Monaco, maar we blijven het derde team. We zijn niet tweede, en niet vierde." "We hebben twee extreem sterke coureurs, maar het is voor ons allemaal een enorme ergernis dat het gat (naar Ferrari en Red Bull, red.) ongeveer even groot blijft." "Als je het optimistisch bekijkt, is het gat vijf tienden van een seconde. Als je het pessimistisch bekijkt, is het eerder acht tienden van een seconde. Dat is niet acceptabel voor ons allemaal bij Mercedes."

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"