Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff houdt optie open om Mercedes-concept te staken en 'opnieuw' te beginnen

Het Formule 1-seizoen van Mercedes is nog altijd niet om over naar huis te schrijven. Teambaas Toto Wolff houdt de optie open om het hele concept van de W13 in de prullenbak te gooien en opnieuw te beginnen. Dit is echter wel de laatste optie.

De bolide van Mercedes heeft last van meerdere problemen. Vooral het porpoising is een groot probleem bij de W13, maar ook de balans is niet top en de bolide is hierdoor lastig te besturen. De aanhoudende problemen zetten teambaas Toto Wolff voor het blok. Moet de Duitse renstal opnieuw beginnen en het (tot nu toe) niet werkende concept in de prullenbak gooien? "Het is een valide punt", moet Wolff toegeven aan onder meer RacingNews365 als hem gevraagd wordt over het mogelijk overstappen naar een nieuw concept. De Mercedes-teambaas legt uit dat er genoeg andere opties zijn voordat het concept in de prullenbak verdwijnt. "Alle goede en slechte dingen vinden voornamelijk plaats bij de vloer van de auto, op dit moment. Hier hebben we interessante ideeën en concepten voor." "We zijn nog aan het 'verkennen' wat op de auto moet, de komende races. Ik zegt niet dat een 'fout concept' niet bestaat, maar is er een deel waarbij we iets hebben gedaan wat gewoon niet werkt met de nieuwe reglementen? En wat is dat? Je moet alle goede dingen niet weggooien, die kan je houden, maar er zijn wat fundamentele dingen waardoor we de volle potentie er niet uit krijgen. Dan moet je uiteindelijk je verlies nemen."

Wanneer neemt Mercedes haar verlies?

"Je verlies nemen is een duidelijk begrip", aldus Wolff. "Want het betekent dat je bekijkt 'oké, waar ligt de basis nu? Is er een nieuwe basis waar ik van kan bouwen en waarbij we geloven dat we meer potentie uit de auto kunnen halen?' Nou, als we dat hadden gedacht, dan hadden we het al wel vijf maanden geleden gedaan." De Mercedes-teambaas kan pas de keuze maken om opnieuw te beginnen met het concept van de auto als ze weten waar het probleem zit. "Alleen dan kunnen we zeggen 'oké, we nemen ons verlies en we gaan naar volgend jaar'. Dat kan alleen als we snappen wat er fout gaat. Op dit moment weten we dat simpelweg nog niet. Nog niet."

Viaplay
x
Oud-teambaas Steiner: "50/50 kans dat deze coureur nieuwe Verstappen wordt"