Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff: "Ik zou Verstappen maar al te graag van team zien wisselen"

Toto Wolff werd na de Grand Prix van Saoedi-Arabië opnieuw met de geruchten over de toekomst van Max Verstappen geconfronteerd. De Mercedes-teambaas zou het tof vinden als Verstappen van team wisselt, maar denkt nog steeds niet dat het gaat gebeuren.

Verstappen win Saudi 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen legde weer een dominante prestatie op het asfalt tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Toch was het gehele weekend zijn toekomst het onderwerp van gesprek. Er gingen geruchten dat Red Bull Helmut Marko zou gaan schorsen, waarna Verstappen heel duidelijk liet weten dat hij die optie niet zag zitten. Overigens gaat dat na een goed gesprek binnen Red Bull niet gebeuren, bevestigde Marko zaterdag.

Toch zal Toto Wolff met aandacht de saga volgen. De Mercedes-teambaas stak zijn bewondering voor Verstappen niet onder stoelen of banken en krijgt ook na de GP van Saoedi-Arabië de vraag of het niet beter zou zijn voor de sport als de Red Bull-coureur van team wisselt.

"Dat zie ik maar al te graag gebeuren", lacht Wolff tegenover onder meer RacingNews365. "Maar eerst moeten we onze auto verbeteren. Ik denk dat we het aan George Russell en Lewis Hamilton verplicht zijn om de auto te verbeteren en ze goed materiaal te geven. Daarna mogen we pas dromen over de toekomst."

Wachten

Wolff verwacht niet dat Mercedes snel de vervanger van Hamilton aan gaat kondigen. De Brit vertrekt begin 2025 naar Ferrari. "Ik denk dat we gaan wachten. We hebben wat interessante opties en kunnen afwachten waar het seizoen op uitdraait, of het nu om jonge of iets oudere coureurs gaat. Het is geen beslissing die we in de komende weken gaan nemen. Het zal eerder om een paar maanden gaan."

Toch ziet de Oostenrijker de komst van Verstappen voorlopig niet gebeuren. "Ik heb al gezegd dat een coureur altijd in de snelste auto wil zitten. Dat geeft je de beste kans op overwinningen en titels. Max heeft nu zo'n positie. Max, zijn vader Jos en Raymond Vermeulen zijn rechtdoorzee, soms zelfs ongemakkelijk rechtdoorzee. Ze zullen vast bij zichzelf te rade gaan, maar uiteindelijk gaat het om de snelste auto."

Wolff zou wel zijn best doen als de kans zich voordoet. "Max moet een beslissing nemen, maar er is geen enkel team dat geen handstand zou doen om hem in de auto te krijgen."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden