Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

Wolff legt 'vertekend beeld' bij Mercedes in Oostenrijk uit

Lewis Hamilton en vooral George Russell zaten er tijdens de eerste vrije training in Oostenrijk relatief goed bij, maar Mercedes-teambaas Toto Wolff rekent zich nog niet rijk. Verbetering is er, maar er is nog altijd werk aan de winkel.

Russell Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Tijdens de eerste vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Oostenrijk klokte Mercedes-coureur George Russell de derde tijd van de sessie. Teamgenoot Lewis Hamilton werd vijfde. De twee zaten respectievelijk vier en zes tienden van de P1-tijd van Max Verstappen. Het lijkt niet veel, maar Toto Wolff legt uit dat het een vertekend beeld is op de Red Bull Ring.

"Ik denk dat het goed ging. We experimenteren nog wat met de afstelling, maar men moet niet vergeten dat de rondetijd hier erg kort is", zegt hij na afloop van de eerste training bij Sky Sports. "Een tiende afstand hier is waarschijnlijk ongeveer twee tienden op een ander circuit."

Toch gaat het goed bij Mercedes. Niet zo goed als ze hadden gewild, maar wel beter dan een aantal races geleden, toen de auto alle kanten op stuiterde. "Het was geen catastrofe voor George en Lewis", legt Wolff uit. "Er zijn echter nog wat dingen die er bij George goed uit zagen, die we misschien ook op de auto van Hamilton toepassen."

Wolff merkt vooruitgang bij Mercedes

Het gat naar Red Bull en Ferrari is zeker nog niet gedicht, maar de Oostenrijkse teambaas zag in Silverstone en nu ook op de Red Bull Ring vooruitgang. "Het was zeker niet slecht, gelet op het stuiteren. We beginnen het langzaam door te krijgen en we zitten er bovenop."

"We weten dat onze auto nog niet het snelst is over één ronde, maar we hebben een snelle auto voor in de race", aldus Wolff.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen