Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff maakte volledig verkeerde inschatting: "Dat heeft ons een seconde gekost"

Na een ijzersterk 2020 dacht Mercedes ook in 2021 gemakkelijk voor beide wereldtitels te kunnen strijden. Toto Wolff geef echter toe het seizoen verkeerd te hebben ingeschat.

In 2021 werd de jarenlange dominantie van Mercedes doorbroken. De Duitse renstal ging er sinds 2014 onafgebroken vandoor met beide wereldtitels, maar in Abu Dhabi verloor het team de strijd om de coureurstitel van Max Verstappen. Toto Wolff geeft toe dat ze het seizoen verkeerd hebben ingeschat. "We dachten dat we het inkorten van de vloer voor de achterwielen wel aankonden", legt hij uit bij Auto, Motor und Sport . "Met de voorsprong die we in 2020 hadden, hadden we verwacht dit wel te kunnen compenseren. We zagen het als een soort uitdaging. Het was echter een verkeerde inschatting. Tijdens de tests kwamen we erachter dat we een achterstand hadden, ik denk dat dat ons een seconde heeft gekost."

Waarom was Mercedes alsnog razendsnel?

Ondanks de 'grote achterstand', was Mercedes in de tweede seizoenshelft het te kloppen team. Wolff legt uit hoe de W12 zonder upgrades in de slotfase van het seizoen toch sneller was dan de Red Bull-bolide, die nota bene wél werd doorontwikkeld. "We begrepen onze auto beter. Onze set-up was beter en we hadden minder bandenslijtage." "Dit zagen we ook terug in de resultaten van de races", aldus de Oostenrijkse teambaas. Lewis Hamilton won drie van de vier laatste races van 2021, mede door de razendsnelle Mercedes-bolide. Dit was echter net niet genoeg voor de titel door de overwinning van Verstappen in Abu Dhabi.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje