© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wolff: "Mercedes blijft jonge talenten begeleiden"

09 dec. 2018 16:25 Wanda Bisschop 1 reacties
Eerder dit jaar leek er een einde te komen aan het juniorenprogramma van Mercedes, maar tijdens de FIA-bijeenkomst in Sint Petersburg bevestigde teambaas Toto Wolff dat Mercedes een rol wil blijven spelen in de ontwikkeling van jonge talentvolle coureurs.

De toekomst van het Mercedes juniorenprogramma was onzeker geworden na onder meer de situatie rondom Esteban Ocon. De jonge Fransman verloor zijn stoeltje bij Force India aan Lance Stroll en kon vervolgens nergens terecht. Red Bull had weliswaar interesse in Ocon, maar stond erop dat hij dan alle contracten met Mercedes zou ontbinden.

Hoewel Wolff enige tijd geleden nog zei dat Mercedes haar visie ten opzichte van het juniorenprogramma misschien ging overwegen, bevestigde hij in Rusland dat Mercedes doorgaat met haar zoektocht naar jonge talenten. "Net als voorheen blijven we ook in de toekomst jonge coureurs volgen. Deze jonge talenten willen we klaarstomen voor de Formule 1 en het liefst zien we ze natuurlijk daarna terug bij Mercedes."

Wollf heeft daarbij een heel duidelijk voorbeeld voor ogen. "Michael Schumacher is bij ons als junior in de diverse raceklassen begonnen en groeide vervolgens uit tot de beste Formule 1-coureur ooit. Ik denk dat het voor Mercedes enorm belangrijk is om een juniorenprogramma te hebben en daar een actieve rol in te spelen als team."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen