Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "Mercedes heeft geleerd van bandenproblemen in Mexico"

Ondanks dat de Grand Prix van Mexico werd afgesloten met een groot succes - Lewis Hamilton besliste het wereldkampioenschap in zijn voordeel - kon Mercedes niet met een tevreden gevoel terugkijken op de meest recent verreden Formule 1-race.

Hamilton kwam namelijk slechts als vierde over de meet, diens teammaat Valtteri Bottas kwam niet verder dan de vijfde plaats. Bandenmanagement bleek het zorgenkindje: Hamilton moest tweemaal de pits opzoeken en leek in de slotfase op eieren te rijden, Bottas maakte liefst drie pitstops.

Mercedes-teambaas Toto Wolff liet kort na de wedstrijd weten dat zijn stal de problematiek zorgvuldig moest analyseren, iets wat men inmiddels heeft gedaan. "We hebben stappen gezet om wat betreft het begrijpen van de Mexicaanse bandenproblemen. Als we alle resultaten goed in onze oren knopen, dan kunnen we nog sterker voor de dag komen in Brazilië." In de voorgaande vier edities van de Braziliaanse GP veroverde Mercedes viermaal de poleposition, drie keer werd de wedstrijd ook gewonnen. Voor de wedstrijd van komend weekend hoopt Wolff wederom succesvol te zijn. "Ons doel voor dit seizoen is om beide kampioenschappen te winnen. Daarom gaan we naar São Paulo met het idee onafgemaakte zaken te hebben." Mercedes heeft 55 punten voorsprong ten opzichte van Ferrari, er zijn nog maximaal 86 te scoren. Het Duitse merk hoeft niet per se voor de Italianen te eindigen, zolang de voorsprong na de GP van Brazilië maar 43 punten bedraagt.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"