Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Wolff: "Mercedes heeft ruwe diamant Lewis geslepen tot wie hij is"

Toto Wolff heeft niets dan lovende woorden over voor zijn Mercedes-coureur Lewis Hamilton, die zich volgens hem in zijn periode bij Mercedes een spectaculaire ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Als rookie kwam Lewis Hamilton in 2007 bij het grote McLaren. Daar greep de Brit in zijn eerste seizoen meteen bijna het Formule 1-wereldkampioenschap, maar aan het einde van de rit kwam hij één WK-punt te kort. In zijn tweede seizoen voor het Britse team haalde hij zijn sportieve revanche en won zijn eerste wereldkampioenschap. In zes jaar won hij 21 races voor McLaren, voordat hij de overstap naar Mercedes maakte.

Daar heeft hij in bijna zeven seizoenen vier wereldkampioenschappen en 60 overwinningen in de wacht gesleept. Volgens Mercedes-teambaas kwam Hamilton bij zijn team in een omgeving terecht waar hij als een ruwe diamant geslepen kon worden.

"Als coureur, maar zeker als mens is hij in zijn periode spectaculair gegroeid. Toen Lewis de overstap naar ons team maakte, zag je dat hij stabiliteit in zijn leven miste. In zijn jaren bij Mercedes is dat verdwenen en is hij elk jaar weer een stuk beter geworden", zo wordt de Oostenrijker geciteerd door Racer.com. "

"We zien de laatste seizoenen namelijk nauwelijks fouten van zijn kant en hij is altijd eerlijk en direct naar het team toe. De ruwe diamant die in hem zat is de afgelopen seizoenen door Mercedes denk ik goed geslepen", aldus Wolff

15 reacties

    Breaking Marko: ‘Zoveel tijd wint Mercedes op Red Bull met het DAS-systeem’