© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wolff: "Mercedes is nu op alle circuits dominant"

07 okt. 2018 10:10 René Oudman 1 reacties
Waar Ferrari in juli met het initiatief aan de haal leek te gaan, daar is Mercedes in oktober 'gewoon' weer het te kloppen team. Mercedes-teambaas Toto Wolff zag voor de tweede keer in twee races zijn rijders Lewis Hamilton en Valtteri Bottas als eerste en tweede over de eindstreep komen.

De rijderstitel van 2018 is dankzij Hamilton bijna binnen, ook in het constructeurskampioenschap gaat het crescendo voor Mercedes. De vijfde achtereenvolgende titel lijkt binnen schootsafstand te liggen.

"We begonnen hier in Japan waar we in Rusland waren geëindigd", liet Wolff naderhand voor de camera van Sky Sports weten. "Onze rijders voelen zich goed in deze wagen, als je als rijder vertrouwen in de wagen hebt dan is het fijn om te rijden. Bovendien hebben wij als team dan bereikt wat we moeten bereiken."

Voor de zesde keer in zeven races zegevierde er een Mercedes, voor de zesde keer in zeven races was het Hamilton die als eerste onder de finishvlag doorkwam. "We wisten dat we sterk waren op een hogesnelheidsbaan als Monza, we wisten dat we sterk waren op een stratencircuit als Singapore. Om ook te winnen in Suzuka onderstreept onze kracht: we zijn dus op alle denkbare banen sterk."

In de strijd om het rijderskampioenschap heeft Hamilton met nog vier Grands Prix voor de boeg 67 punten voorsprong op Sebastian Vettel. Mercedes bezet de eerste plaats in het constructeurskampioenschap met een totaal van 538 punten, Ferrari volgt op 78 punten achterstand.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen