© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wolff: 'Mercedes kan tegen een stootje'

Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff is zijn team bestand tegen het mogelijke vertrek van één of meerdere kopstukken binnen het team.

Teambaas gelooft in veerkracht van Mercedes

Mercedes heeft de laatste jaren een werknemersbestand opgebouwd, waarin de juiste mensen op de juiste posities zitten. Het behalen van vier dubbele wereldtitels op rij onderstreept dat. Het team zit volgens Wolff zo goed in elkaar, dat het vertrek van één of twee toonaangevende personen niet per se tot verzwakking van het team leidt.

"De Formule 1 is aan zo veel voortdurende veranderingen onderhevig, dat je niet vast kunt houden aan één bepaalde opstelling van je mensen. Je moet kunnen meebewegen met die veranderingen en je dynamisch opstellen", aldus Wolff in gesprek met Autosport.

"Je kunt niet je organisatie bevriezen, omdat je nu eenmaal succesvol bent met die groep mensen. Je moet er voor zorgen dat er nieuwe leiders klaar staan in het geval dat de huidige leiders niet langer meer beschikbaar zijn."

Wolff is er dus van overtuigd dat zijn team over die benoemde buigzaamheid beschikt en dat de personele bezetting van zijn team tegen een stootje kan: "Het succes van dit team rust niet op de schouders van een enkel individu. Niemand is onmisbaar, ook ikzelf niet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen