Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "Misschien is het beter als Ocon een jaartje uitzit"

Wat Esteban Ocon in 2019 gaat doen is nog altijd een vraag. De 22-jarige Fransman zal Force India verlaten om plaats te maken voor Lance Stroll, Ocons enige kans om ook volgend jaar actief te zijn in de Formule 1 is door zich bij Williams te voegen.

Ocon ziet dat wel zitten, voor een jaartje. Het hangt echter van zijn management af of Ocon daadwerkelijk in de Williams zal stappen. Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, behartigt de belangen van de Franse Force India-coureur.

"Wat betreft 2019: Estebans kansen zijn eigenlijk al twee maanden hetzelfde", spreekt Wolff voor de camera van Sky Sports in Mexico. "Eigenlijk kijken we al naar 2020. Aan de ene kant wil je hem natuurlijk scherp houden en hem races laten rijden, maar aan de andere kant zou hij een zeer waardevolle toevoeging kunnen zijn aan ons team", wijst Wolff op een mogelijke rol als ontwikkelingscoureur. George Russell, het andere Mercedes-talent, zal in 2019 wél Grands Prix rijden. De 20-jarige Brit mag zijn debuut maken voor Williams. Dat de kampioenschapsleider van de Formule 2 wel bij de stal uit Grove zal rijden, ligt volgens Wolff aan het te bewandelen pad. "George zal langer bij Williams rijden, we hebben een compleet ander plan met hem. Misschien is het voor Esteban wel beter om een jaartje langs de zijlijn te staan, om in 2020 terug te komen in een sterke bolide."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'