Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff mist strijd à la 2021: "Red Bull, de motor en Verstappen de optimale combinatie"

Mercedes-teambaas Toto Wolff laat weten een goed gevecht in de Formule 1 om de titel te missen; eentje zoals vorig jaar bijvoorbeeld tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen.

Het contrast tussen het seizoen van vorig jaar en het seizoen van dit jaar is enorm groot. Lewis Hamilton en Max Verstappen streden vorig jaar letterlijk tot aan de laatste ronde van de laatste race voor de titel en op de weg er naartoe gebeurde er van alles. Dit jaar is dat compleet anders. Verstappen lijkt de titel dit seizoen eenvoudig op zijn naam te gaan schrijven en ook zijn er geen incidenten tussen hem en Charles Leclerc geweest. Mercedes-teambaas Toto Wolff laat aan de media, waaronder RacingNews365 , weten die strijd, zoals we die vorig jaar zagen, wel een beetje te missen. "Ik mis op een of andere manier de intensiteit en ik weet niet waarom. Kan het zijn omdat wij geen onderdeel uitmaken van de leuke gevechten vooraan?", vraagt Wolff zich af. "Het gevecht tussen Verstappen en Leclerc is niet zo intens als dat het met Lewis was."

Mercedes wil meevechten met de top

Mercedes wil niets liever dan opnieuw mee kunnen vechten met de top. Maar voor nu is dat nog onmogelijk. De combinatie Red Bull en Verstappen zijn dit seizoen simpelweg te sterk. Maar Wolff wil terugslaan. "We hebben acht constructeurstitels en zeven coureurstitels op rij gewonnen dus we kennen het verhaal. Red Bull heeft een geweldig pakket. Hun motor, hun auto en de coureur vormen een optimale combinatie", erkent Wolff. "Wij moeten gewoon heel verstandig en slim omgaan met onze volgende stappen om ons te herpakken en met hun te kunnen vechten. We zouden hier niet meer zijn als we niet in onszelf geloofden."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Red Bull 'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'