Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff moet gissen naar performance Red Bull: "Verstappen maakt 't verschil"

Mercedes doet het de laatste tijd steeds beter en ook tijdens de Grand Prix van Spanje stond de Duitse renstal er weer goed voor. Toch merkt teambaas Toto Wolff dat de concurrentie nog altijd een voorsprong heeft, met Max Verstappen in het bijzonder.

Wolff
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes slaagde er tijdens de Grand Prix van Spanje in de stijgende lijn van Canada nog verder door te trekken en daar was men bij de Duitse renstal dolblij mee. Lewis Hamilton stond voor het eerst in tijden weer op het podium en George Russell maakte het succesvolle weekend compleet met een vierde plek. 

Dat de Duitse renstal de performance in Spanje nog maar eens wist te verbeteren is dus wel duidelijk, maar teambaas Toto Wolff legt tegenover onder meer RacingNews365 uit dat dit niet het eindstation zal zijn. "Ik denk dat we nog verder moeten verbeteren en naar onszelf moeten blijven kijken. Als team is het natuurlijk belangrijk om alsmaar beter te worden, ook voor onze coureurs, om onze kansen op het podium of de overwinning nog verder te vergroten. We hebben immers een goede auto en goede coureurs."

Mercedes zag een hoop positieve punten, maar Wolff kon na afloop van de race in Spanje niet ontkennen dat de Duitse renstal ook wat foutjes maakt. "Als je bijvoorbeeld kijkt naar ons resultaat, merk je al snel dat de strategie Russell niet werkte. Dat is natuurlijk de fout van het team, want we hadden ook hele langzame pitstops van een seconde of drie. Hamilton zat echter maar vijftien seconden achter de winnaar, maar gezien de pace had dat makkelijk een achterstand van tien seconden kunnen zijn."

"Ondertussen hielden Max Verstappen en Lando Norris zich natuurlijk niet in, dus dat verklaart die grote achterstand wel. Maar het is wel reden genoeg om al voorzichtig optimistisch te zijn, want we komen steeds dichterbij en zijn zelfs in staat om mee te vechten om het podium. McLaren zag er echt wel heel sterk uit tijdens de race. Ik weet niet precies hoe snel Red Bull is, maar Max heeft natuurlijk altijd nog wat over. Je kan echt zien dat hij daar gewoon het verschil mee maakt. Maar die twee heren zijn op dit moment wel de besten van het veld. Zij vormen echt de benchmark."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership