Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff neemt megatalent in bescherming na opmerkelijke openbaring

Het meesterplan van Mercedes-teambaas Toto Wolff lijkt aan duigen te vallen nu toptalent Andrea Kimi Antonelli aangegeven heeft dat hij twijfelt of hij wel klaar is voor de Formule 1. De Oostenrijker verdedigt zijn pupil echter en legt uit waar hij zijn observaties en conclusies op baseert.

Wolff Antonelli
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Andrea Kimi Antonelli, Formule -2-coureur en tevens het nieuwste toptalent van Mercedes, heeft in Hongarije twee ontzettend sterke races gereden, waarvan er één zelfs resulteerde in een overwinning. Toch benadrukte hij na afloop van de zege op zondag dat hij niet het idee heeft echt klaar te zijn voor de Formule 1. 

Hij werd de afgelopen maanden regelmatig aan het vrije Mercedes-stoeltje gelinkt, maar heeft zelf dus niet het idee dat zijn tijd nu al gekomen is. Hij is inmiddels wel volop bezig met een testprogramma voor Mercedes in de Formule 1, dus doet daarmee wel de nodige ervaring op, maar Wolff springt op de bres voor zijn jonge protegé. 

Volgens Wolff is het namelijk geen kwestie van klaar zijn voor, maar heeft het eerder met andere zaken te maken. "Soms vergeten we allemaal dat hij pas zeventien is. Ik kan je in ieder geval duidelijk vertellen dat mijn gebrek aan volwassenheid me in ieder geval niet in staat had gesteld om zulke belangrijke beslissingen te nemen in een veld dat zo competitief is. Hij heeft natuurlijk een paar jaar karten en de Formule Regional achter de rug, maar zit nu ineens in de Formule 2 met oog op een Mercedes-stoeltje."

Wolff steekt zijn pupil daarom een hart onder de riem. "Ik wil van hem gewoon graag zien dat hij fouten maakt en dat hij daarvan leert. Ik wil zien dat hij Prema (zijn team in de Formule 2, red.) voortdurend vooruit helpt en dat hij daarin een leidende rol op zich neemt, maar ook dat hij om leert gaan met de banden en de slijtage. Dat is tot nu toe allemaal gelukt met die zege in Hongarije, maar nu is het afwachten of hij dat niveau vast kan houden. In de Formule 2 is dat altijd lastig te beoordelen, maar wat we daarvan terugzien in de Formule 1-tests ziet er bemoedigend uit."

In de Formule 2 krijgt Antonelli het eindelijk voor elkaar om ook races te winnen en daar heeft Wolff bewondering voor. "Kimi deed het echt goed tijdens de hoofdrace in Hongarije. Dat was echt een dominante overwinning en dat zelfs met twee verschillende sets banden! Hij was echt sterk en het was echt een verdiende overwinning, al hebben wij nooit getwijfeld aan zijn snelheid. Die snelheid zit echter in hoe snel hij ontwikkelt, bijvoorbeeld in het leren over bandenmanagement en andere zaken. In dat opzicht was die overwinning zeker een statement."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'