© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wolff neemt 'verlies': "Ferrari is gewoon sneller"

01 sep. 2018 18:33 René Oudman 0 reacties
Even leek Lewis Hamilton de Ferrari's een spaak in hun wiel te kunnen steken, maar uiteindelijk waren het de rode bolides die domineerden op het Autodromo Nazionale Monza. De Italiaanse fans kregen tijdens de kwalificatie voor hun thuisrace het resultaat waar ze op hoopten: Kimi Raikkonen vloog met een recordronde naar de pole, Sebastian Vettel sloot aan op P2.

Mercedes-teambaas Toto Wolff kan niets anders dan zijn verlies accepteren. Hamilton werd uiteindelijk derde, Valtteri Bottas kwam er niet aan te pas en moest op Monza genoegen nemen met een vierde tijd.

"We moeten toegeven gewoon fair and square te zijn verslagen", zei Wolff voor de camera van Sky Sports. "Na de eerste run leken we mee te kunnen doen voor de pole, maar op dit moment gaat de Ferrari gewoonweg erg goed. Daarbij komt het volgende: deze baan was ze in het recente verleden niet bijzonder goedgezind. Ze hebben het dus echt heel goed voor elkaar. In deze sport telt slechts de stopwatch en die gaf aan dat de Ferrari’s de snelsten waren. Morgen is er weer een dag."

Mercedes stond in de afgelopen vier edities van de Italiaanse Grand Prix op pole en won deze ook alle vier. De laatste keer dat Ferrari voor eigen publiek zegevierde, was in 2010.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen