Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff neemt 'verlies': "Ferrari is gewoon sneller"

Even leek Lewis Hamilton de Ferrari's een spaak in hun wiel te kunnen steken, maar uiteindelijk waren het de rode bolides die domineerden op het Autodromo Nazionale Monza. De Italiaanse fans kregen tijdens de kwalificatie voor hun thuisrace het resultaat waar ze op hoopten: Kimi Raikkonen vloog met een recordronde naar de pole, Sebastian Vettel sloot aan op P2.

Mercedes-teambaas Toto Wolff kan niets anders dan zijn verlies accepteren. Hamilton werd uiteindelijk derde, Valtteri Bottas kwam er niet aan te pas en moest op Monza genoegen nemen met een vierde tijd.

"We moeten toegeven gewoon fair and square te zijn verslagen", zei Wolff voor de camera van Sky Sports . "Na de eerste run leken we mee te kunnen doen voor de pole, maar op dit moment gaat de Ferrari gewoonweg erg goed. Daarbij komt het volgende: deze baan was ze in het recente verleden niet bijzonder goedgezind. Ze hebben het dus echt heel goed voor elkaar. In deze sport telt slechts de stopwatch en die gaf aan dat de Ferrari’s de snelsten waren. Morgen is er weer een dag." Mercedes stond in de afgelopen vier edities van de Italiaanse Grand Prix op pole en won deze ook alle vier. De laatste keer dat Ferrari voor eigen publiek zegevierde, was in 2010.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"