Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Wolff onthult blunder waardoor Mercedes Verstappen bijna een WK-punt cadeau gaf

Ook Mercedes maakt fouten. Op strategisch gebied gingen de wereldkampioenen in Portugal de mist in, maar gelukkig voor hen wist Max Verstappen niet te profiteren van het buitenkansje.

Bottas Verstappen Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Nadat Valtteri Bottas tijdens de Grand Prix van Portugal al voorbij was geraasd door Lewis Hamilton én Max Verstappen leek hij genoegen te moeten gaan nemen met de derde plaats. Zeker toen er kortstondig minimale problemen optraden met zijn motor en hij niet meer in staat was om de Red Bull-coureur aan te vallen, kon hij de spreekwoordelijke handdoek eigenlijk wel in de ring gooien.

Toch zag Mercedes nog een mogelijkheid tot een extra punt voor de Fin: het punt voor de snelste ronde. Achter hem deed Sergio Perez na een late pitstop ook een gooi naar het extra WK-punt, maar de pace van de Mexicaan was vervolgens niet goed genoeg om het gat naar Bottas klein genoeg te houden. De Mercedes-coureur had een groot genoeg gat geslagen naar zijn Red Bull-rivaal om een extra pitstop voor nieuwe banden te maken.

En zo geschiedde, zij het niet dat Mercedes nogal overhaast reageerde. Zodra het gat er was, riep het team haar coureur naar binnen. Het probleem: dat deed men drie ronden voor het einde van de race. Daardoor kon Red Bull een ronde later nog reageren en Verstappen naar binnen halen voor een nieuwe set banden en een gooi naar het extra punt.

Wolff geeft na afloop in gesprek met onder meer RacingNew365 toe dat er geblunderd was door zijn renstal. "We hadden een beetje een dom moment. We hadden natuurlijk een ronde later naar binnen moeten komen", lacht hij, wetende dat de fout uiteindelijk niet was afgestraft. "Maar goed, we leren hiervan en gaan weer verder", aldus de teambaas, wiens stercoureur Hamilton zag hoe Verstappen uiteindelijk naast het punt greep en hoe Bottas er mee vandoor ging.

"Ik hoorde via de teamradio dat eerst Valtteri en vervolgens Max een pitstop had gemaakt, dus ik wist dat het verschil tussen hen klein zou zijn. Max eiste toen het punt voor zich op, wat natuurlijk een smetje was op ons goede resultaat. Uiteindelijk bleek het toch niet zo te zijn", aldus de zevenvoudig wereldkampioen na afloop van de Grand Prix op het Autodromo Internacional do Algarve.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022