Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Wolff op de bres voor verbaasde Hamilton: "Miscommunicatie aan de pitmuur"

Het was een curieus moment tijdens de Grand Prix van Monaco: Lewis Hamilton die een pitstop maakte en het spoor bijster was toen Max Verstappen weer voor hem naar buiten kwam. Mercedes-teambaas Toto Wolff legt uit wat er gebeurde.

Hamilton FP3 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de Grand Prix van Monaco ging het vooral om banden sparen, totdat Lewis Hamilton de knuppel in het hoenderhok gooide en een extra pitstop maakte. De Brit hield zijn zevende plaats vast, maar bleef met vraagtekens achter toen Max Verstappen een rondje later binnen kwam en voor hem het circuit weer betrad. Hamilton snapte niet dat Mercedes hem niet informeerde over het belang van de out lap. 

Achteraf werden er wel wat vraagtekens bij zijn radiobericht geplaatst, want had Hamilton niet zelf in moeten zien dat de out lap cruciaal was? Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt van niet en stelt dat er wat dingetjes mis zijn gegaan aan de pitmuur.

"Er was allereerst een miscommunicatie aan de pitmuur", vertelt Wolff tegenover onder meer RacingNews365. "We hadden het fout, want het moest een kritieke out lap zijn om een undercut te laten slagen (op Verstappen, red.). Er was echter een discussie of de out lap überhaupt wel genoeg zou zijn op een nieuwe band, ongeacht de compound. Lewis kreeg daarom een verwarrend, fout bericht. Op de achtergrond waren we bang voor wat er later kon gebeuren als we de band zouden verwoesten in die ene ronde. Het was een fout van het team."

Hoe zit het dan met de relatie en samenwerking tussen Hamilton en zijn team? "We proberen het maximale uit de relatie en het laatste gezamenlijke seizoen te halen. Een coureur en team kunnen op bepaalde momenten op gespannen voet met elkaar leven, want iedereen wil er het beste uithalen", sluit Wolff af.

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen