Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff: "Op deze manier wordt het lastig voor Vettel"

Na de zomerstop had Sebastian Vettel nog een opleving (Spa-Francorchamps), maar sinds die ene opleving lijkt zijn verzet te zijn gebroken. Lewis Hamilton regeert met harde hand in de Formule 1 en greep op een halfnat Suzuka zijn achtste pole van 2018.

Mercedes-teambaas Toto Wolff kon wederom in zijn vuistje lachen: waar Mercedes er met een één-twee vandoor ging, kwamen de Ferrari's niet verder dan de vierde en de negende plaats. Bovendien was die negende plaats voor goudhaantje Vettel.

"Dit soort resultaten maken me natuurlijk blij, maar bij dit soort zaken vergeet ik nooit te bedenken dat het slechts zaterdag is en dat de punten morgen worden uitgedeeld", spreekt Wolff na de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. "Ik moet het team echter een grote pluim geven, de gemaakte beslissingen bleken naderhand precies de juiste te zijn." Hamilton heeft vijftig punten voorsprong in de stand om het wereldkampioenschap en aangezien hij acht plaatsen voor Vettel mag starten, lijkt ook het Japanse weekend uit te draaien op eentje waarin hij zijn voorsprong uitbouwt. "Vettel heeft een snelle wagen", weet Wolff, "maar Lewis staat veel verder naar voren. Het zal lastig gaan worden voor Seb", besluit de Oostenrijker.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"