Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff over de Halo: 'We moeten er het beste van maken'

Mercedes-teambaas Toto Wolff hield zich op de vlakte toen hem werd gevraagd naar zijn mening omtrent de introductie van de Halo. De FIA besloot vanuit veiligheidsoverwegingen dat de extra hoofdbescherming wordt ingevoerd.

Negen van de tien Formule 1 teams waren tegen de invoering van de Halo, waaronder Mercedes. Teambaas Toto Wolff houdt zich toch op de vlakte als hem wordt gevraagd naar zijn mening over de Halo. " Ik denk dat de FIA geen andere mogelijkheid meer had dan het invoeren van de Halo. Het is de taak van de autosportbond om de veiligheid in de Formule 1 te verbeteren."

In de afgelopen anderhalf jaar werden de Halo, het aeroscreen en het shield getest. Geen van deze toepassingen werd positief ontvangen door de coureurs en teams. De Halo lijkt de minst slechte oplossing te zijn, omdat deze het zicht van de coureurs het minste beperkt. "We hebben gekeken naar verschillende opties, maar geen van deze opties werkte perfect. De Halo voldeed het beste. Het uiterlijk vind ik niet mooi, maar de knoop is doorgehakt. We moeten er nu het beste van maken."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie