© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Wolff over de Halo: 'We moeten er het beste van maken'

21 jul. 2017 08:05 Ruud Dimmers 0 reacties
Mercedes-teambaas Toto Wolff hield zich op de vlakte toen hem werd gevraagd naar zijn mening omtrent de introductie van de Halo. De FIA besloot vanuit veiligheidsoverwegingen dat de extra hoofdbescherming wordt ingevoerd.

Wolff denkt dat de FIA geen andere keuze had dan de Halo

Negen van de tien Formule 1 teams waren tegen de invoering van de Halo, waaronder Mercedes. Teambaas Toto Wolff houdt zich toch op de vlakte als hem wordt gevraagd naar zijn mening over de Halo.

"Ik denk dat de FIA geen andere mogelijkheid meer had dan het invoeren van de Halo. Het is de taak van de autosportbond om de veiligheid in de Formule 1 te verbeteren."

In de afgelopen anderhalf jaar werden de Halo, het aeroscreen en het shield getest. Geen van deze toepassingen werd positief ontvangen door de coureurs en teams. De Halo lijkt de minst slechte oplossing te zijn, omdat deze het zicht van de coureurs het minste beperkt.

"We hebben gekeken naar verschillende opties, maar geen van deze opties werkte perfect. De Halo voldeed het beste. Het uiterlijk vind ik niet mooi, maar de knoop is doorgehakt. We moeten er nu het beste van maken."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen