Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Wolff reageert op Hamilton-uitspraak Marko: "Als Helmut dat zegt, accepteren we dat"

Helmut Marko verwacht dat Mercedes in 2023 een grotere concurrent zal zijn voor Red Bull dan Ferrari afgelopen jaar was. Wat vindt Toto Wolff?

Vrijwel het hele afgelopen Formule 1-seizoen reed Mercedes ergens achter de topteams en ergens voor het middenveld. In de laatste periode van het jaar waren ze wat competitiever, maar verder dan één overwinning (in Brazilië) kwamen ze niet. De stijgende lijn was echter duidelijk te zien. Helmut Marko zou dan ook niet verrast zijn als de Duitse renstal volgend jaar ineens weer de grootste concurrent van Red Bull is. Dat was afgelopen seizoen nog Ferrari, maar de Red Bull-adviseur vreest meer voor Mercedes. Marko zei te vrezen dat Hamilton volgend jaar weer zou gaan winnen . Toto Wolff hoopt natuurlijk dat Marko gelijk heeft. "Ik bedoel maar: Helmut weet veel van racen", reageert Toto in de Beyond the Grid podcast. "Als hij dat zegt, dan accepteren we dat. Aan de andere kant verwachtte hij in het begin van het seizoen ook veel van ons. Dat we het wel zouden uitvogelen, maar dat was niet zo. Hoe dan ook zullen we altijd positieve en negatieve opmerkingen krijgen. Uiteindelijk moeten we het gewoon goed doen en zorgen dat we weer competitief zijn."

Wat doet Mercedes in 2023?

Wolff durft zelf nog niet te zeggen waar Mercedes volgend seizoen staat. "Ik zie het glas graag halfleeg en ik zie de risico's. Als je het logisch beredeneert, dan was Red Bull het afgelopen seizoen erg dominant. Anders hadden ze geen zeventien overwinningen geboekt!" "Het wordt dus lastig om sneller door te ontwikkelen dan zij doen en hetzelfde geldt voor Ferrari. Toch geloof ik in de organisatie. Fundamenteel gezien missen we we geen downforce, maar moeten we kijken hoe we de downforce op de auto beter kunnen laten werken. Ik denk dat we volgend jaar beter zullen zijn en meer races winnen. Hopelijk doen we mee voor het kampioenschap." "Maar is dat een gegeven? Dat absoluut niet", zo moet Wolff toegeven.

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"