Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Wolff reageert op onderzoek naar Horner

Het onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner is ook een belangrijk gespreksonderwerp tijdens de wintertests in Bahrein. Toto Wolff reageert en vindt dat de Formule 1 van deze zaak moet leren.

Horner Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Recent werd bekend dat Red Bull een onderzoek naar Christian Horner is gestart. De teambaas zou grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond en werd urenlang ondervraagd door een externe advocaat. Horner mocht voorlopig wel als teambaas aanblijven en is ook 'gewoon' aanwezig in Bahrein voor de wintertests. Mercedes-teambaas Toto Wolff reageert op het lopende onderzoek tegenover onder meer RacingNews365.

"Ik denk dat het duidelijk is", begint Wolff aan zijn verhaal. "De Formule 1 en de teams staan voor inclusiviteit, gelijkheid, eerlijkheid en diversiteit. En het gaat erom dat we er niet enkel over praten, maar ook dat je daar dag in, dag uit naar handelt. Ik denk dat dit de normen zijn die we onszelf opleggen. We zijn een wereldwijde sport en één van de belangrijkste platformen met rolmodellen ter wereld."

Wolff vindt dat de Formule 1 kritisch naar het onderzoek moet kijken. "Er is de afgelopen weken veel speculatie geweest (rond het onderzoek naar Horner red.), speculaties die wij ook hebben meegekregen. Er is veel aan de hand. En ik denk dat het in deze fase van het proces belangrijk is dat Red Bull een onafhankelijk onderzoek gestart is."

"Als dat op een correcte wijze wordt uitgevoerd, met transparantie, moeten wij bekijken wat de uitkomsten zijn, wat het voor de Formule 1 betekent en ook wat we ervan kunnen leren. We willen liever over de bolides en de sport praten, in plaats van over deze lastige onderwerpen, maar het is meer dan alleen een teamkwestie. Het is een probleem voor de sport en ieder individu die bij deze sport betrokken is."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract